Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin Temeli Atıldı

Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin Temeli Atıldı
  • 28 Temmuz 2020, Salı 22:09

Ceyhan'da 50 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 1 buçuk yıl sonra hizmete girecek Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin ‘in temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, siyasi parti temsilcileri, meslek odalarının başkan ve yöneticileri, Kooperatif üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Açılışta konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ‘’ Ceyhan’a yapılan tüm hizmetlerin destekçisi olacaklarını ve yapılacak yatırımların önünü açmak adına ne gerekiyorsa yapacakları belirttiler.

Başkan Erdem’’ Ceyhan’a istihdam konusunda faydası olacak her yatırımı destekleyeceğiz. Ceyhan artık şahlanmalı ve ileri gitmelidir. Bizler Belediye olarak yatırımlar konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve yapacağız. Bizler bu göreve gelirken söz verdik, geriye giden Ceyhan’ı ileriye taşımak için. Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin temelini bugün atıyoruz ve inşallah 1 buçuk yıl sonrada açılışını yapacağız. Temel atmasını gerçekleştirdiğimiz bu sitenin yapımında emeği geçen Başta Kooperatif yönetimine ve kurumlara teşekkürler ediyor, Ceyhan’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedi.

Temel atma Töreninde konuşan Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ‘’ Bu yatırımın planlanmasına vesile olan, bu günlere getiren her kimin emeği varsa hepsine ayrı ayrı Ceyhanları adına, Ceyhan esnaflarımız adına ben teşekkür ediyorum. Kim Ceyhan için güzel iş yaparsa biz yanındayız başımız üstünde yeri vardır. Allah bu tesislerin bu iş yerlerinin bitmesini ve açılışını yapmasını da hepimize gösterir inşallah. Hem Ceyhan'ımıza hem buradan yararlanacak olan Ceyhanlılarımıza, iş adamlarımıza ve sanayicilerimize hayırlı uğurlu olsun. ’dedi

Başkan Karalar ‘’Bir önceki Belediye Başkanı Kadir Aydar’a 10 yıldır Yapılmayanı yaptığı için teşekkür ederim’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bir önceki belediye Başkanı Kadir Aydar’a 10 yıldır yapılmayan hizmetleri yaptığı için ve Yatırımların önünü açtığı için teşekkür etti.

Başkan Zeydan Karalar, " Adananın en güzide ilçelerinden bir tanesi olan Ceyhan’da bir işletmenin temelinin atılıyor olması ve buranın istihdam saklayacak olması bizi ziyadesiyle mutlu ve memnun ediyor. Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarından biriside budur. Türkiye’nin ciddi istihdam problemi var. Burada 192 işletme var. Her bir işletmede 5 insan çalışırsa demek ki 192 işletmecinin yanında 1000'e yakın insanda istihdam olanağına kavuşacak.

Bu hakikaten çok önemli bir şey, ben hem Kooperatif Başkana, hem yükleyici firmaya, hem Sayın kaymakama ve Belediye başkanımıza bu işleri kolaylaştırdığı için yürekten teşekkür ediyorum.

Küçüklüğümüzde Ceyhan çok hayran olurduk. Ceyhan’a gelirdik Ceyhan çok ayrı özellikle ve zenginlik açısından, istihdam açısından, güç açısından son derece önemli bir ilçeydi, ileri bir ilçeydi. Ne yazık ki son yıllarda bunu kaybeder olduk. Ama gerçekten mutlulukla izliyorum ve görüyorum ki Ceyhan artık eski günlerine kavuşacak, hatta ondan daha iyi konuma gelecek. Çünkü bu işletme ile birlikte Ceyhan’da önemli yatırımlar yapıyor. Biliyorsunuz enerji ihtisas bölgesi, termik santraller yapılıyor. Çok yakın gelecekte Ceyhan’a 4 milyarlık, hatta 5 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bu yatırımlar Ceyhan'ın çehresini değiştirecek.

 Burada yok kendisi ama ben bundan önceki belediye başkanıma da Kadir'e de teşekkür etmek istiyorum çok önemli bir yatırım önünü açtı. 10 yıldır Ceyhan Belediyesinin çözmesi gereken bir işi çözmediler, çünkü Ceyhan Belediyesi ekonomik olarak bir şeyler kaybedecekti. Bundan önceki Valimiz benden rica etti,  Bende gece saat 12.00’de Başkan Kadir Aydar’ı aradım. Kadir belki 100 dönüm - 130 dönüm üç, beş kuruş para kaybedeceksiniz ama bu yatırım Ceyhan'ın geleceği açısından son derece önemli bunu hallet dedim,  ikiletmedi ve halletti. Aslında hallettiği iş Ceyhan'ın ileriye gidişiydi, Ceyhan'ın önünü açan bir girişimdi.

Ceyhan'da binlerce insan istihdam bulacağı ve gelirin ciddi manada artacağı bir işti.  Korona ya rağmen bu işler devem ediyor. Değerli kardeşlerim ben yükleyici firmaya da, kooperatifte bulunan kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum.  Bu korona ya rağmen böyle bir işletmeye başlamak bunun temelini atmakta büyük bir cesaret.  Ben bu vesile ile bir daha kardeşlerimi kutluyorum.’’ Dedi.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

0a37fdde-39b7-4345-847c-f47bf0348c96.jpg
0d414a01-a818-4cd6-b805-629dbe867ce5.jpg
1adf508c-b2cc-4d14-b63a-3c9f0f2ff1a1.jpg
9f834898-baa5-4fb4-854a-431787f7a0c7.jpg
11d37e8d-99fa-41ca-b4f9-f2120c87ff86.jpg
35f5f1ef-3008-4e1b-99f3-bb9998b849ae.jpg
 
 
 
 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık