Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde İlk Arsa Tahsisleri Yapıldı

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde İlk Arsa Tahsisleri Yapıldı
  • 17 Şubat 2020, Pazartesi 20:59

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde ilk arsa tahsisleri 17 Şubat 2020 Pazartesi günü yapıldı. Saat 14.00’de Ceyhan Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Bayram Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin huzurunda;

-Cansa Tarım Makinaları İmalat Pazarlama ve TicSanLtdŞti.,
-Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Ltd. Şti.,
-Ekton İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve
-Özaydın İnşaat Turizm Nakliye Zirai İlaç Gübre Akaryakıt Tarım Ürünleri Motorlu Taşıt ve Tarım Aletleri Alim Satım Komisyonculuğu Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye arsa tahsisleri gerçekleştirildi ve sözleşmeleri imzalandı. 

Ceyhan'ın denize ve limanlara yakın bölgesinde yer alan, 02.08.2016 tarihinde 318 sicil no ile tescil edilmiş olan Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesinde büyüklükleri 5.000,00 m2 ile 41.500,00 m2 arasında değişen 56 adet sanayi parseli bulunmakta olup ihtiyaca göre birden fazla arsa tahsis yapıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Sarımazı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda yol ve altyapı çalışmalarına başlanan Ceyhan OSB’nin 1.etap alanı 1.210.166,00 m2 olarak tescil edilmiş olup yatırımcılardan gelen yoğun talebi karşılamak için 444.000 m2’lik 2.etap genişleme alanı belirlenmiş ve tescil çalışmalarına başlandı.

Müteşebbis Heyet Başkanlığını  Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını da Ceyhan Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz’ın yaptığı Ceyhan OSB; güneyinde Yumurtalık Serbest Bölgesine, batısında Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesine, doğusunda Erzin OSB’ye sınır olup;
        *Denize uzaklığı 1,3 km’dir.
        *Bölgede 4 adet liman ve 2 adet iskele bulunmaktadır.
        *Bitişiğinde Irak Petrolleri Terminali BOTAŞ ve BTC - Azerbeycan Petrolleri Terminali BİL bulunmakta ve bu işletmelerin limanları yer almaktadır.
        *Güney sınırından otoban bağlantı yolu geçmektedir.
        *OSB bitişiğinden geçecek şekilde, TCDD tarafından demiryolu bağlantısı planlaması yapılmıştır.

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde, arsa m2 birim fiyatı arsa ve temel altyapı giderleri bedeli olarak, 1 (bir) yıl süreyle 150,00 (Yüzelli) TL olarak belirlendi.

4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun Karma OSB'lerde müsaade ettiği yatırımları gerçekleştirmek isteyen yatırımcılara 1/4’ü peşin,  kalanı 6’şar arayla 3 eşit taksitle arsa tahsisi yapılabilmekte olduğu öğrenildi.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık