Ceyhan Belediyesi’nden bir skandal açıklama daha!

Ceyhan Belediyesi’nden bir skandal açıklama daha!
  • 20 Nisan 2020, Pazartesi 0:11

Tam Adana Gazetesi’nde yayınlanan “Ceyhan Belediyesi rüşvet mi istedi?” haberinin ardından Ceyhan Belediyesi yetkililerinden yazılı basın açıklaması yapıldı.

Tam Adana Gazetesi’nde yayınlanan seçim öncesi Millet İttifakı meclis üyesi yakınlarının belediyede SSK girişlerinin yapıldığı belgesi üzerine Personel A.Ş imzalı basın açıklaması yapılmış, gazetemizin haberini yalanlayarak, adı geçenlerin çalışmadığı ve girişleri yapılmadı, açıklamasında bulunan belediye yetkilileri Ceyhanlılarla alay edercesine, algıyla yapılan yanlışı kapatmak istediler. Ceyhan Belediyesi skandallarına bir yenisini daha ekledi. İmarda yaşanan usulsüzlüklerin ardından, Ceyhan Belediyesi’nin skandallarla anılması nedeniyle, belediye yetkililerinin acemice yönetildiği ortaya çıktı.

Ceyhanlı müteahhit Serkan Akıtıcı’ya ait inşaatın belediye ekiplerince mühürlemesinin ardından, inşaat yetkilisi tarafından iddia edilen “Rüşvet istediler vermedim, binamı mühürlediler!” ifadeleri nedeniyle, belediyeden açıklama geldi.

Ceyhan Belediyesi’nden çelişkili açıklama

Önceki dönem Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü İsa Makal’ın, müteahhit Sekan Akıtıcı’ya ait binaya izin vermesinin ardından, Ceyhan Kaymakamlığı’nca soruşturma açıldığını ifade eden Ceyhan Belediyesi yetkilileri, aynı duruşu, mevcut İmar Müdür Vekili için yapmadığı ortaya çıktı.

Ceyhan Belediyesi’nde İmar Müdürü Vekili olarak belgelere imza atan Gül Derya Demir’in, Yumurtalık Belediyesi’nde çalıştığı dönemde,  görevi kötüye kullanmaktan  2 yıl 30 gün hapis cezası aldığı ve cezanın ertelendiği ortaya çıktı.

Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Vekili Gül Derya Demir’in İmardan vukuatlı olmasına rağmen, Ceyhan Belediyesi’nde aynı görevi yürütmesi nedeniyle, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtti.  

“Sorunlu binaysa, neden kreş yapılması karşılığında izin verilmek istendi?”

Ceyhanlı Müteahhit Serkan Akıtıcı’nın iddiaları, Ceyhan gündemini sarstı.

Ceyhan Belediyesi hakkındaki “kreş yap, inşaatına devam et” iddiasında bulunan Akıtıcı, sözlerine şöyle devam etmişti: “benden para istediler kreşi sen yapma, git parayı şuradaki müteahhite bırak, işine gücüne bak” dediler” sözleri gündeme bomba gibi düştü. Yumurtalık Belediyesi’nde imar müdürü olarak görev yapan Gül Derya Demir’in, Yumurtalık’ta bulunan bir sitenin arazisinde yapmış olduğu usulsüzlükler nedeniyle, 2 yıl 30 gün ceza aldığı ortaya çıktı. Akıtıcı’nın inşaatında usullere aykırı bir durum olmasına rağmen, Geçmiş dönemdeki imar müdürü İsa Makal’ın, inşaat çalışmalarına izin verdiği ve Makal hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen Belediye yetkilileri, kendilerini savundu. ‘Hak Hukuk “arayanların, 2 yıl hapis cezası almış ve cezasının ertelenmesine gidilmiş, mevcut imar müdür vekilliğini yürüten, belgelerde imza yetkisi olan Gül Derya Demir’i kimler, nasıl Yumurtalık Belediyesi’nden Ceyhan Belediyesi’ne İmar Müdürü olarak getirdi?

İŞTE BELGESİ!

 

Ceyhan Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden basına servis edilen işte o açıklamalar:

 

Basına ve Kamuoyuna Duyurulur.

Geçtiğimiz günlerde basında ve sosyal medyada yer alan Serkan Akıtıcı'nın inşaatının hukuksuz bir şekilde durdurulduğu ve mühürlendiği haberi kesinlikle asılsızdır.

Haberde adı geçen müteahhit ve inşaat ile ilgili olarak; imar durumu ve ruhsatının 3194 sayılı İmar Kanunu'na aykırı olduğu tespit edildiğinden belediyemizce tutanak ve mühürleme işlemi yapılmıştır.

Müteahhite ve izni veren, dönemin İmar Müdürü İsa Makal'ın olayda sorumlu olduğu anlaşılmış ve dava açılmıştır. Ayrıca İmar Müdürü İsa Makal'ın görevini kötüye kullandığı anlaşılmış ve Kaymakamlık izni ile soruşturma açılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bilirkişilerce, bilirkişi raporunda İsa Makal'ın suçlu olduğu tespit edilmiştir.

Müteahhit Serkan Akıtıcı bu davalar devam ederken belediyemize kreş yaptırmak için dilekçe ile başvurmuştur. Belediyemiz müteahhitin talebini meclis onayına sunmuş ve mecliste onaylanmıştır. İlgili kreşin yapımına başlayan müteahhit, kreş yapımıyla usulsüz olan inşaatının devam edeceğini umuyor olmalı ki kreş yapım esnasında usulsüz olan inşaatına devam ettiği tespit edilmiştir. Müteahhitin usulsüz olan inşaatına devam etmek için kreş yapmak istediği anlaşılmıştır. İnşaatın mühürlü olmasına rağmen mühür fekki yaparak çalışmalarına devam eden müteahhit Akıtıcı hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. Bunun üzerine müteahhit kreş yapımını yarım bırakmıştır. Ancak hiçbir işlemin belediyemizce yarım bırakılmadığı gibi bu kreşin de belediyemizce tamamlanarak bitirileceğinin bilinmesini isteriz.

Belediyemiz tarafından müteahhite açılan dava nedeniyle müteahhitin böyle bir yalan habere giriştiği kamuoyunca da anlaşılmaktadır. Ayrıca bu kişi hakkında belediyemize attığı iftiradan dolayı suç duyurusunda bulunacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini isteriz.

Ceyhan Belediyesi'nde göreve geldiğimiz 2019 yerel seçimlerinden bugüne kadar gerek imar düzenlemesinde gerekse inşaat ruhsatlarında hiçbir müteahhite ve şahısa ayrımcılık yapılmamıştır. Hukuksuz ve imara aykırı yapılan tüm inşaatların denetlemeleri yapılarak tarafsız şekilde incelenmiş, imara aykırı yer ve yapılar durdurularak mühürlenmiştir.

Hem kamu yararını hem de vatandaşlarımızın haklarını korumak bizim görevimizdir. O nedenle imar mevzuatına aykırı hangi yapı olursa olsun kesinlikle inşaatı durdurulacak ve sorumluları hakkına gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Biz Ceyhan Belediyesi olarak İmar yolsuzluğuna, kaçak ve ruhsatsız yapılara, rant sağlayan imar düzenlemelerine, işini yarım yapıp vatandaşı mağdur edenlere karşı işimizi yapmaya devam ederek Ceyhanlının hakkını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Saygılarımızla...
Ceyhan Belediyesi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık