'Bu sıkıntılı süreci en az kayıpla atlatacağımıza inanıyorum'

'Bu sıkıntılı süreci en az kayıpla atlatacağımıza inanıyorum'
  • 01 Nisan 2020, Çarşamba 22:39

VALİ DEMİRTAŞ SURİYELİ KANAAT ÖNDERLERİNE KORONAVİRÜS HAKKINDA UYARILARDA BULUNDU

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Valiliği toplantı salonunda bir araya geldiği Suriyeli kanaat önderlerine koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında alınan tedbirlerle ilgili uyarılarda bulundu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelenin en iyi şekilde gerçekleşmesi için kentte yaşayan her bir insanın alınan tedbirlere koşulsuz riayet etmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Demirtaş, “İlimizde bulunan Suriyeli misafirlerimizden de hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı için aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Çünkü bir kişinin tedbirsizliği virüsün yayılmasına, mücadelenin sekteye uğramasına neden olabilir.” dedi.


Hiç kimsenin “Bana bir şey olmaz” mantığıyla hareket etmemesi gerektiğini ifade eden Vali Demirtaş, “Durumun ciddiyetinin farkında olmamız, tedbiri elden bırakmamız lazım. Bu süreçte yapmamız gerekenler zorunlu olmadıkça evden çıkmamak, çıkmak zorunda kalırsak sosyal mesafe kuralına uymak. Hatta evimizde de ailemize karşı sosyal mesafe kuralını uygulamalıyız. Ellerimizi su ve sabunla dezenfekte etmeli ve hijyen kurallarını da hiç aksatmadan yerine getirmeliyiz.” dedi.
Uzmanların yaptığı uyarıların dikkate alınmasının hayati önem arz ettiğini ifade eden Vali Demirtaş, herkesin üzerine düşenleri yerine getirmesi halinde bu sıkıntılı sürecin en az kayıpla atlatılacağına yürekten inandığını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

KARATAŞ VE YUMURTALIK İLÇELERİNDEKİ MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE KORONAVİRÜS ANLATILDI

Bu arada Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde mevsimlik tarım işçisi olarak bulunan Suriyeli ve Türk vatandaşlara yönelik koronavirüsten korunma, hijyen ve genel sağlıkla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Demirtaş, il genelinde her bir noktada alınan tedbirleri uygulamak için azami gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Suriyeliler için Arapça el broşürlerinin de dağıtıldığını aktaran Vali Demirtaş, “Amacımız tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüse karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürerek en kısa sürede toplum sağlığını garanti altına almak. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da beklentimiz uyarılarımızı dikkate alarak kurallara koşulsuz riayet etmeleridir.” dedi.
Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde mevsimlik tarım işçilerine yönelik koronavirüs bilgilendirme faaliyetinin ardından çadırlarda dezenfekte çalışmaları da gerçekleştirildi.

Virüs nasıl bulaşır, korunmanın yolları nelerdir? İşte yanıtı Virüs nasıl bulaşır, korunmanın yolları nelerdir? İşte yanıtı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık