Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar! İsveç'teki alçak gösteriye Türkiye'den art arda tepki

Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar! İsveç'teki alçak gösteriye Türkiye'den art arda tepki
  • 12 Ocak 2023, Perşembe 22:19

İsveç'te bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç'teki gösteriye sert tepki gösterdi ve 'Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın hedef alınmasını en güçlü şekilde kınıyoruz. İsveç makamları teröre karşı gerekli adımları en kısa sürede atmalı' ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise, 'Yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı değil, tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez.' dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ASLA KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı, binanın önündeki direğe asmasına tepki gösterdi. Terör örgütü PKK destekçilerinin düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin hedef alınmasını lanetlediklerini belirten Çelik, şunları kaydetti: "İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez. NATO'ya üye olma talebinde bulunan bir devlette böyle bir hadisenin gerçekleşmesi vahimdir. Terörün eylem ve propagandasını engellemeyen bir ülkenin NATO savunmasına nasıl katkısı olacaktır? Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması İsveç makamlarının sorumluluğundadır. Terörle mücadele ettiğimiz gibi, teröre imkan sağlayanların da karşısında olacağız."

HAMZDA DAĞ: MUHALEFET DE TEPKİ KOYMALI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da konuya ilişkin "Muhalefetimiz de böyle bir meselede tepki koymalı" ifadelerini kullandı.

"İSVEÇ; BU TERÖR SEVİCİLER İÇİN GEREĞİNİ NET YAPMALIDIR"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, "Bu fikir özgürlüğü değildir. İfade özgürlüğü hiç değildir. İsveç; bu terör seviciler için gereğini net yapmalıdır. Bir daha gördük ki Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece Türkiye'de bazılarının muhalefetine konu değil; dünya egemenlerinin muhalefetine konudur. Tam da bundan dolayı gurur duyuyoruz." dedi.

Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz'ın ev ziyaretleri aralıksız sürüyor... Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz'ın ev ziyaretleri aralıksız sürüyor...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık