Başkan Ay'dan Adana'ya 22 milyon liralık yatırım müjdesi

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Adana'da olası sel taşkınlarının önlenmesi amacıyla 2 ayrı bölgede drenaj kanalı ıslahı ile İmamoğlu'nda ek sulama projesinin ihalesinin yapıldığını söyledi.

Başkan Ay'dan Adana'ya 22 milyon liralık yatırım müjdesi
  • 10 Mart 2021, Çarşamba 21:40

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ay, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki, Seyhan ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi'nden geçen Dağılhan Deresi ile Metal Sanayi Sitesi ile Orta Ölçekli Sanayi Sitesi arasından geçen Kamışlı Deresi'nin ıslahı projesi ile İmamoğlu ilçesindeki 'Ek Saha Sulamaları ve P4 Pompaj Takviyesi' projelerinin ihalesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

Başkan Ay'dan Adana'ya 22 milyon liralık yatırım müjdesi

DAĞILHAN DERESİ ISLAH EDİLECEK

Söğütlü Mahallesi'nde, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini tehdit eden Dağılhan Deresi ıslah edilecek.10 milyon liraya malolacak proje kapmasında, proje güzergahı boyunca 2 bin 290 metre uzunluğunda, 10 metre taban genişliğinde, 3,75 metre yüksekliğinde, ön yüzü kabartmalı (petek desenli) betonarme duvarlı kanal ve 7 adet menfez yapılacak.

İŞYERLERİ VE YERLEŞİM YERLERİ KORUNACAK

Metal Sanayi Sitesi ile Orta Ölçekli Sanayi Sitesi arasından geçen Kamışlı Deresi ıslahı projesinin de ihalesi yapıldı. Kamışlı Deresi'nin olası bir sel taşkınında her iki sahilinde bulunan işyerleri ve yerleşim yerlerinin korunması amaçlanıyor. 5 milyon liraya malolacak proje kapsamında, kanalın etrafına 720 metre uzunluğunda beton ağırlık duvar ile bir adet yaya köprüsü yapılacak.

ARAZİLER SULANACAK

7 milyon liraya ihalesi yapılan 'İmamoğlu Sulaması Ek Sahalar Proje Yapımı' kapsamında ise, Adana'nın kuzey doğusunda, Ceyhan, İmamaoğlu, Sarıçam ve Kozan ilçeleri sınırları içerisinde bulunan toplam 37 bin hektar alan ve 'P4 Pompaj Takviyesi' ile de Kozan sulama sahasında ek olarak 550 hektar alan Yedigöze Barajı'ndan sulanacak.

ADANALI'LAR ADINA TEŞEKKÜR

Başkan Ay, çalışmaların en kısa sürede başlayacağı müjdesini de vererek "Yaklaşık 22 milyon lirayı bulan projeler Adana'mıza hayırlı olsun.
Biz Adana'mız için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
Adana'mıza gösterdikleri teveccühten dolayı, Adanalı hemşehrilerimiz adına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Ömer Çelik ile Sayın Jülide Sarıeroğlu bakanlarımız ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye ve Adana Milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık