Artık sağlık çalışanlarının sabrı kalmadı...

Artık sağlık çalışanlarının sabrı kalmadı...
  • 19 Aralık 2022, Pazartesi 22:06

Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Seyhan Devlet Hastanesi acil servis önünde açıklama yaptı. Bekir Nennioğlu "Sağlık Çalışanlarına seslenerek bir olalım birlik olalım, o zaman her işin üstesinden geliriz" dedi. Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada; şöyle konuştu.

SAĞLIK BAKANIM SESİMİZE KULAK VERİN

Ziraat Bankası sayın Genel Müdürü Sesimize Kulak verin Kıymetli sağlık çalışanları bir olalım birlik olalım.Sayın Bakanım banka promosyonu ile ilgili tüm sağlık çalışanlarının gözü kulağı sizden gelecek haberde.Tüm sağlık çalışanlarının en önemli gündem maddesi banka promosyonları. Biz elimizden geleni yaptık. İlk olarak Sağlık Müdürlüğüne hitaben 13.01.2022 tarihli yazımız ile promosyon miktarının düşük kalması nedeni ile revize edilmesi istenmiştir.


01.06.2022 tarihli yazımız ile promosyon anlaşmasının imzalandığı Banka tarafından EFT, havale masrafı, kart aidatı vb. ücretlerin alındığı ile ilgili şikayetlerin olduğu bildirilerek tek taraflı fesih işleminin gerçekleştirilmesi istenmişti.
02.08.2022 tarihinde Şube binamızda yüksek katılımlı yüzlerce sağlık çalışanının ve basın mensuplarının katılımı ile basın açıklaması yapılarak, Ziraat Bankası ve İl Sağlık Müdürlüğüne çalışanların şikâyet dilekçeleri iletilmiştir. Bu sayede promosyon ihalelerinin güncellenmesi Türkiye gündemine oturmuştur.18.10.2022 tarihli yazımız ile haklı fesih işleminin yapılabilmesi için gerekli şartların oluştuğu belirtilerek, gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir.


İl Sağlık Müdürlüklerinin ve sendikamızın aylardır bankalar ile yaptıkları görüşmeler bakanlığın bir Whatsapp talimatı ile boşa gitmiştir. Ancak sendika olarak yine boş durmadık. İl Sağlık Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğünü bir masa etrafında toplanmasını sağlayarak, Ziraat bankası tarafından sağlık çalışanlarını memnun edecek promosyon miktarının verilmesi istendi. 21 Kasım tarihinde yapılan İl Sağlık Müdürlüğü, Ziraat Bankası ile Yetkili sendikalar Sağlık-sen ve Özsağlık-iş in de katılımı ile yapılan promosyon görüşmelerinde; Banka 8312 TL cezai işlemi uygulamadan 36 ay için 21.200 TL teklifte bulunmuştur Bankanın sunduğu bu teklif; sağlık bakanlığı tarafından açıklanacak tutar daha yüksek olursa aradaki farkın sağlık çalışanlarına ödenmesi yönünde olması istenmiştir.


Banka bu teklifi kabul etmediğinden, yapılan istişareler neticesinde Bakanlık Anlaşmasının daha fazla olabileceği düşünülerek bankanın verdiği 21.200 teklif kabul edilmemiştir.Maalesef 1 yıldır aynı noktadayız. Aylardır Sağlık Bakanlığını bekliyoruz. Artık sağlık çalışanlarının sabrı kalmadı.Sağlık çalışanları canları pahasına salgın hastalık, her türlü doğal afetlerde canla başla çalışırken, 2020 ve 2021 yılında tüm ülke olarak herkesin dediği tek cümle; “sağlık çalışanlarını hakkı ödenemez” di.Şimdi bankaların ve Bakanlığın elini taşın altına koyma vaktidir. Şimdi Sağlık Bakanımızdan beklentimiz kahraman sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar vermeleri ve herkesi memnun edecek bir sonucun çıkmasıdır.


Yaklaşık 1 yıldır promosyon ihalelerinin güncellenmesi için veya fesih edilip yeniden ihaleye çıkılması için mücadele etmekteyiz. Bu haklı mücadelede yanımızda duran, bize inanan ve güvenen sağlık çalışanlarına minnettarız. Promosyon işi çözülene kadar her hafta bir yerde basın açıklamalarına devam edeceğiz, arkamızda duran sağlık çalışanlarının bize verdiği güçle bu işin üstünden de alnımızın akı ile çıkacağımıza eminim.Sayın Sağlık Bakanım lütfen Sağlık çalışanlarının sesine kulak verin. Kamu dışı Aile Sağlığı çalışanlarına kadro verilmesi için verdiğiniz çaba memnuniyetle karşılanmış olup, aynı çabayı promosyon içinde göstermenizi bekliyoruz. Sağlık çalışanları promosyon parasını harcadılar Sayın Bakanım, üzerine faiz işliyor şu anda, her ay sağlık çalışanlarından gidiyor. Bu işi önce çözeceğinize olan inancımız tamdır. Allah yar ve yardımcımız olsun. Dedi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık