"ALMA MAZLUMUN AHINI"

  • 02 Şubat 2021, Salı 23:06

Yaşattığını yaşamadan ölmezmiş insan öyle der büyükler. Bazıları bu sözü bir hadis bazıları ise atasözü olarak tanımlar. İster hadis olsun ister atasözü ama ne kadar güzel bir söz. Bu sözle paralel çok bildikte bir atasözü var; Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

Bazı insanlar çevresine sürekli kötülük yapar sinsidir yüzüne güler ama arkadan çokta işler çevirir. Çıkarları için vurmayacakları takla, yapmayacakları iş yoktur. Ceyhan’da çıkarları için her yola sapanlar denildiği zaman akla ilk gelenlerden bahsedilse, Selahattin Güler ve Umut Topal ilk akla gelenler olurdu her halde…

MHP’de Hüseyin Sözlü ile politika yap, etkili ve yetkili siyasi aktör ol, daha sonra AK Parti’ye geç, AK Parti içerisinde ilçe başkan yardımcısı ol, belediye meclis üyesi ol, oğlunuzu kızınızı yedi sülalenizi işe girdirin, Siyasette birinci adam olamamanın hırsı ile ekip arkadaşınız Alemdar Öztürk’e kumpas kurun başkanlıktan alaşağı ettirene kadar iftira ve kumpas çalışmaları yapın. Yine umduklarını bulamayınca Ali Boydak’a iftira ve kumpas çalışmalarını organize edin, bu sefer tutturamayınca bye bye AK Parti, hoşgördük CHP deyin. AK Parti’nin seçim kaybetmesi için çalışan önemli aktörlerden olun, CHP’de meclis üyesi olun, birçok çalışanın ekmeği ve işi ile uğraşın… Ahlar ahlar ahlar biriken ahlar. Hiç kimsenin kimsesi ALLAH’ı unutturan ahlar.

Gün geldi ah çekenlerin ahı yerini buldu. Biri ters kelepçe ile yazılı ve görsel basında boy gösterdi, diğeri ise ilk gözaltında CHP’yi de terk ederek sığınacak kapı aramaya başladı. Ama o kadar çok ah alınmıştı ki kiminin kardeşi, kiminin karısı, kiminin namusu. Bu ahlar yerini buluyordu.

Ters kelepçeli sağlık raporu alarak evinde elektronik kelepçe altında tutulurken oğlu başta olmak üzere haksız şekilde işe giren ekibi yerlerinden oluyordu. Diğeri tutuklanmamıştı ama sığınacak kapı aramaya devam ederken olan kardeşlerine oluyordu. Belediyede müdür vekili olan kardeşinin işine son verilirken, polis olan kardeşi ise oto hırsızlığı çetesiyle işbirliğinden tutuklanıyordu. Ahlar yavaşta olsa yerini buluyordu.

Önümüzdeki süreçte daha ne yerini bulan ahlar göreceğiz.

“Süpürge” “Süpürge”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık