AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay Hodri Meydan’a konuk oldu

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay Hodri Meydan’a konuk oldu
  • 25 Ekim 2022, Salı 1:06

Tam Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Sucu’nun hazırlayıp sunduğu Hodri Meydan programına, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay konuk oldu. Ceyhan Radyo Televizyonu’ndan canlı yayınlanan program, Mavi Radyo ve CRT FM'de’ de dinlenildi.

Başkan Ay, canlı yayında şöyle konuştu: “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yalanlarına Sahra Hastanesi’yle başlamıştı. Hatırlayın; makam odasını haczettirmek suretiyle bilinçli algı yaratıyor. Hangi elinizdeki doneyle bunu söylüyorsunuz, hangi çalışma var. İlçe sınırlarının nasıl değiştiğini Zeydan Karalar’a sorsanız, biliyormudur? Zeydan Karalar’a yayında açın telefon, ilçe sınırları nasıl değişir diye bir sorun. Cevabını bilmediği konu hakkında yorum yapıyor. Zeydan Karalar’ın işi değil, haksızlık yapıyor.”

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, teşkilat çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Ay; “AK Parti’nin en büyük özelliği, güçlü teşkilatlarının varlığıdır. Bir seçim bittiğinde, diğer seçimin çalışmasını seçimin bittiği gün sabahına başlarız. Seçimden seçime organize olmuş, seçimden seçime teşkilat faaliyeti yapan parti değiliz. Bu partinin kökünde çalışkan, azimli, fedakar, cefakar, ülkesini seven, milletini seven teşkilat mensuplarıyla birlikte, seçimler bittikten hemen bir gün sonra, teşkilat çalışmasına başlayan bir partiyiz. 2023’e giderken, Adana AK Parti İl Başkanlığı olarak da göreve geldiğim 3 yıllık görev geride kalıyor. Bu süre zarfında, sürekli vatandaşlarımızla, teşkilatlarımızla çok yoğun istişarelerle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Seçim dönemi geldi çattı, zamanda daralıyor. İnşallah 2023 seçimlerinde liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha çok güçlü bir şekilde tekrar seçmek için tüm teşkilatlarımız görevinin başında, herkes ne yapacağını biliyor, çok kıdemli, çok donanımlı ekibimiz var.”

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Adana’da yapılan anketlerle ilgili cevap verdi: “Çalışmalarımız var, şunu çok net söyleyeyim; Öncelikle, aziz milletimizin desteğiyle, bunun altını kalın harflerle çiziyorum. Cenabı Allah’ında dilemesiyle, Adana’da bugüne kadar almış olduğumuz en yüksek oy oranına ulaşacağız. Bunu bir temenni olarak söylemiyorum. Bunu saha çalışmalarımızdaki verilerimizle söylüyorum. Biz vatandaşımızın yanındayız. Bu Ramazan Ayı’nda 100 Bin hanenin kapısını çaldık. 15 İlçemizde 830 mahallemizde organize olmuş bir teşkilatımız var. Tufanbey’linin en uç köyündeki sorunda, anında müdahale edebilecek, vatandaşın sıkıntıları için köprü olabilecek teşkilat mensuplarımız var. Milletimiz çok vefalı, neyin ne olduğunu biliyor. Bazen yol kazaları olur. Vatandaşın verdiği mesajları da baş tacı ediyoruz. Vatandaşı suçlamak yerine kendimizde hata alıyoruz. Nerede yanlış yaptık diye…  Adana’da girmiş olduğumuz tüm genel seçimlerde AK Parti hep 1. Parti oldu. Yerel seçimlerde yol kazalarımız oldu. En yüksek oy oranı, 2011 yılının Temmuz ayında yapılan seçimlerde aldık Adana’da. 2011 yılında almış olduğumuz oy oranını bir tık daha yukarı taşımak için çalışmalar yapıyoruz. Yapmış olduğumuz anketlerdeki sonuçlarda hemen hemen buna yakın.”

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, milletvekilliğine aday olup olmayacağını şu sözlerle dile getirdi: “ Ben görevimin başındayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza, görevi kendisinden teslim alırken bir söz verdim; Ben Adana’da başarı hikayesi yazarım, Cumhur İttifakı’nın AK Parti’nin kalesi yapacağımın sözünü verdim.  3 Yılım bitti, görevimizin başındayız.  Genel Merkezimizin vermiş olduğu talimatlarla  biz ilerleyen anlayışa sahibiz. Adaylıkla ilgili bir şey söylemem çok uygun düşmez ama şunu söyleyeyim çok net bir şekilde;  ben görevimin başındayım, Genel Merkezin verdiği tüm kararlar neyse, bugün bize il başkanı olarak ihtiyaç varsa, il başkanıyız.  Yarın mahalle başkanlığında ihtiyaç varsa, mahalle başkanıyız. Sandıklarda ihtiyaç varsa sandıklardayız. Kenarda dur, daha faydalı olursun dediklerinde de, kenarda durmasını bilen bir anlayışla görevimizin başına geldik. Adaylıkla ilgili şu an için gündemimizde yok. Tek derdimiz, Adana’mızı AK Parti’mizi 1. Yapmak için tüm ekip arkadaşlarımızla çalışmak.”

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, gençlere önerilerde bulundu: “Temel mesele; her şeyden önce insanoğlunun hayatla ilgili kendi önüne koyduğu kariyer planlaması vardır. Türkiye’de gençlerin bir yerlere gelmesi, gençlerin sorumluluk alması, gençlerin makamlara getirilmesi bir temenni değil, bir sonuç.  Gençlere siyasette yer vermek, ustanın şiarındandır sözünden hareketle genç kadrolara her zaman güvenin.  Türkiye’nin en genç bakanı AK Parti’de oldu. Türkiye’nin en genç Milletvekili AK Parti’de, Türkiye’nin en genç belediye başkanı AK Parti’de oldu. Türkiye’nin en geç belediye meclis üyesi AK Parti’de oldu. Türkiye’nin en genç il başkanı da AK Parti’den oldu. Bu açıdan baktığımız zaman, gençlerle beraber yol yürüyen bir liderimiz var. Allah razı olsun. Bizde gençlik kollarında görev aldık, Çok genç yaşta çok önemli görevler verdiler. Bizde Sayın Cumhurbaşkanımıza, aziz milletimize mahcup olmamak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, üyelik çalışması hakkında bilgi verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önem veriyor. Biz göreve geldiğimizde 215 bin civarında olan üyemizin 215 binin üzerine yeni 105 bin üye kaydettik. Ekim ayındaki üye çalışmasıyla ilgili yine Türkiye 1. Olarak görünüyoruz. İnşallah yine teşkilat olarak en fazla üye sayısını ulaşarak ipi göğüsleyeceğimize düşünüyorum. Teşkilatlarımız azimli, vatandaşlarımızın teveccühü çok fazla. Onlarca insan üye olmak için talepte bulunuyor. 6’lı masanın siz dediklerine bakmayın, gittiler, gidiyorlar dediklerine.  AK Parti dimdik ayakta ve çok daha güçlü bir şekilde. Aziz milletimizin desteğiyle 2023’te en yüksek oy oranıyla Cumhurbaşkanımızı seçeceklerine yürekten inanıyoruz.  Vatandaş görüyor. Kendine hizmet eden, kendi için mücadele eden, hem içerde hem dışarda bir liderin etrafında kenetlenmiş gidiyor. Karşı tarafta adayı belli değil, vizyonu yok, ne istediği belli değil, tek dertleri Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesine kurgulamış bir yapıya, bırakın ülke teslim etmeyi, bu millet 2 tane koyun teslim etmez.

6’lı masayla ilgili düşüncelerini aktaran AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay sözlerine şöyle devam etti: “Yerli ve milli olmayan her şey yıkılmaya mahkum. 6’lı masaya soru soralım, Suriye meselesinde 6 lider ne düşünüyor? Bir de gizli lider var. 7 lider ne düşünüyor? Bunlar tek seslik sizce olur mu? Türkiye’nin özelleştirme konusuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Türkiye’nin terörle mücadelesini nasıl buluyorsunuz? İhracat rakamının 500 Milyar dolara çıkartılması için ne yapacaksınız? Faiz politikasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu saydıklarımızın 6’sının evet ya da hayır demesi mümkün değil… Siyahla beyaz bir araya gelmiş. Birleştikleri tek şey, Tayyip Erdoğan karşıtlığı. Bu işten bir iş çıkmaz, bu millet feraset sahibi. Bu millet bu oyunu bozar. “

Vatandaş, AK Parti’ye neden oy versin? Sorusuna, Başkan Ay şöyle cevap verdi: “Vatandaş öncelikle AK Parti’ye ve liderine güveniyor. Marifeti iştir kişinin lafına bakılmaz. AK Parti’nin yaptıkları ortada. AK Parti’nin yapacakları da ortada. Dünyada pandemiyle, ekonomi kriziyle dünya bir türbülansa girecek, bütün anlayışlar yerle yeksan olacak, siz çok güçlü lider etrafından ihracat rekorları kıracaksınız. Bölgenizde bütün dünyaya faydalı olacak işlere imza koyacaksınız, tüm dünyaya yerli aracınızla, köprülerinizle, hava limanlarınızla, istihdam rakamlarınızla, İHA’larınız, SİHA’larınızla, bunlar sayabildiklerimiz. 20 Yıllık süreçte, toplumun yüzde 70’nin kabulünü almış tek parti.

Ceyhan Belediyesi’nden CHP’li belediye başkanı tarafından işten çıkarılan işçiler için konuşan Başkan Ay, emekçi kardeşlerimize yapılanları kabul etmediklerini ifade etti. Ay sözlerine şöyle devam etti; “Bu anlayış, bu bakış açısı yanlış bir anlayış, Ceyhan Belediyesi’nde, 600’e yakın işçi kardeşlerimizi işinden ediyorsunuz, Şunu söylerseniz ben varım. Bizim, belediyemizin hizmetlerini görebilmek için, 500 Elemana ihtiyacımız var. Belediyeye geldiğimizde baktık ki, 1000 kişi doldurulmuş buraya. Liyakat, ehemmiyet, performansa bakarak biz bu 500 kişiyle yolumuzu ayırdık ve belediyeyi istenilen sayıya getirdik ve yolumuza devam ediyoruz. Bunu derseniz kısmen tutar tarafı var. Ama siz çöp toplayan, koridorları temizleyen, evindeki çocuklarına ekmek götürmek için mücadele eden işçi kardeşlerimizin 500 kişiyi alıp, yerine partizanca 600 kişiyi işe koyuyorsanız bunun altında kalırsınız. Ne bu dünyada ne öteki dünyada bunun yeri yok. Ceyhan’lılar bunları hak etmiyor, böyle bir anlayışı da hak etmiyor.”

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay son olarak sözlerini şöyle noktaladı: “ Adana’dan baktığımda Ceyhan, hem denize yakınlığıyla, lojistik anlamda gücüyle, hem ovadaki bereketli topraklarıyla, ilçeyi oluşturan unsurlarıyla, her türlü ilden insanların barınmasıyla kültürel bir zenginliğiyle çok kıymetli bir ilçemiz. Ceyhan’ın ileri gelenleri bir karar vermeli. Dünya devleri burada, yeni yapılacak olan işler var. İlçelere baktığınızda en kıymetli hangi ilçeler diye sorsalar, bence ilk 5’te Ceyhan gelmesi lazım. Ceyhan’a çok büyük önem veriyoruz. Ceyhan içinde mücadelemizde devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Ceyhan ve Yumurtalık ilçesini Osmaniye'ye bağlayacaklar iddiası! Ceyhan ve Yumurtalık ilçesini Osmaniye'ye bağlayacaklar iddiası!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık