Adana'da TEMSA zirvesi yapıldı

Adana'da TEMSA zirvesi yapıldı
  • 21 Aralık 2019, Cumartesi 21:58

Adana'nın dinamikleri TEMSA için Sanayi Odası'nda buluştu.. 
İşte ortak açıklama:

TEMSA’nın son dönemde karşı karşıya kaldığı süreç bizleri derinden sarsmıştır.
Amerika’da ilk 4’te, Avrupa’da ilk 8’de yer alan, sadece Adana’nın değil Türkiye’nin önemli bir değeri olan TEMSA’nın içine bulunduğu durum kabul edilebilir değildir.
TEMSA, yılda 11.500 araç üreten, 66 ülkeye, tamamen Türk mühendislerinin tasarımı otobüslerimizi ihraç eden, elektrikli otobüste dünyada önde yer alan tedarikçilerden biridir.
TEMSA, Yerli üretimin konuşulduğu dönemde Türkiye’de otomotiv alanında sahip olduğumuz önemli değerlerden biridir. TEMSA, yine kendi AR-GE birimleri tarafından yüzde yüz yerli olarak gerçekleştirilen, yüksek teknoloji ürünü elektrikli otobüsü ile dünyada ses getirmiş ve ABD’de silikon vadisinde elektrikli otobüsleriyle hizmet vermeye başlamıştır.
2018 yılında gerçekleştirdiği 125 Milyon dolar ihracatıyla Türkiye’nin en büyük 123. ihracatçı şirketi olarak ülkemizin ve bölgemizin istihdam gücünü artırmış ve cari açığın kapatılmasına da net katkı sağlamıştır.
TEMSA, Türkiye şartlarında kendi AR-GE’si bulunan ve tamamen Türk Mühendisleri ile geliştirilen otobüsleri ile tüm dünya pazarında söz sahibi olan, sadece Adana’nın değil Türkiye’nin değeridir.
TEMSA, Adana ve Türkiye’nin diğer şehirlerindeki tedarikçileriyle birlikte 10-15 bin kişinin evine ekmek götürmesine vesile olmaktadır.
TEMSA Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin üretime bir an önce devam etmesi gerekiyor. Alacağı olan bankalar, TEMSA’nın çalışması noktasında bir yaklaşım gösterirlerse herkes kazançlı çıkar.
Hiçbir ülke, TEMSA gibi önemli bir ismi/değeri kaybetmek istemez. Hükümetimizin TEMSA’nın yeniden faaliyete geçmesi noktasında gereken katkıyı sağlayacağına olan inancımız tamdır.
Sabancı Ailesi bölgeye önemli yatırımlar yapmış, Adana’nın kalkınması noktasında da önemli katkılar sağlamıştır. TEMSA satılmış olsa da Sabancı’nın “SA”sına sahip olarak devam etmektedir. Sabancı ailesi de hiç şüphesiz TEMSA’nın gelmiş olduğu bu durumdan oldukça rahatsızdır.  Biz kendilerinin de istenmeyen bu durumun düzeltilmesi noktasında üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerine inanıyoruz.
TEMSA, sadece Sabancı’nın değil, Adana’nın, Türkiye’nin değeridir. TEMSA, gerçekleştirdiği projeler, yüksek nitelik üretimi, ihracatı ve nitelikli insan gücüyle karşı karşıya bırakıldığı bu anlamsız süreçten rahatlıkla çıkabilecek güce, bilgiye ve deneyime sahiptir. Zaman üretime, ihracata, istihdama, yüksek teknolojiye sahip çıkma zamanıdır. Zaman TEMSA’ya sahip çıkma zamanıdır.
Kamuoyuna saygılarımızla…

Başkan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti Başkan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık