Adana Vakfı Kuruldu!

Adana Vakfı Kuruldu!
  • 03 Ocak 2023, Salı 21:33

ADANA VAKFI “BİR KIVILCIM” ÇAKARAK YOLA ÇIKTI
Milattan Önce 3000 yılına kadar uzanan tarihi, stratejik konumu, bereketli toprakları, sanayisi, ticareti, tarihi ve doğal güzellikleriyle, Türkiye’nin en önemli metropol kentlerinden birisi olan Adana’nın artık bir vakfı var. “Bir kıvılcım çakma” hedefiyle yola çıkan vakıf, bütün organları ile Adana için aktif çalışacak bir yapılanmaya başladı.

MÜTEVELLİ HEYET ÜYELERİ
Adana Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Ankara merkezli kurulan Vakfın Mütevelli Heyet üyelerinin alfabetik sıraya göre: Abdulkadir Sarı, Ahmet Emre Bilgili, Alaaddin Varol, Bilal Nadir Gök, Fatih Bayhan, Mustafa Aslan, Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Zeki Kıvanç’tan oluştuğu bildirildi.

“KALBİMİZİN VE GÖNLÜMÜZÜN AKTIĞI TOPRAKLAR”
“Sizlere yeni yılın ilk haftasında memleketimiz için müjdeli bir haberi paylaşmaktan onur duyuyoruz” ifadeleriyle başlayan yazılı açıklamada, Çukurova’nın ‘adam eksen yetişir’ denen bereketli toprakları için Vakıf kurma çalışmalarının Resmi Gazete’de ilan edilerek sonuçlandığı ve vakfın tüzel kişiliğe sahip olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Adana Vakfının kurucuları olarak, kalbimizin ve gönlümüzün aktığı topraklar olan memleketimiz adına bir kıvılcım çakarak yola çıkıyoruz. Adana’nın gelecek tasavvuru için, şehrin; tarihi, kültürü, geleneği ve kimliğinden oluşturulacak şehir siyaseti üzerinden yürümeyi benimsemiş bir anlayışa inanıyoruz.”

“Adana içerisinde ve dışında yaşayan, kendini bu kadim şehre ait hisseden, bağlı olduğu topraklara birşeyler vermeyi benimseyen tüm hemşehrilerimizi kucaklayacak bir felsefeye sahibiz” vurgusu yapılan açıklamada, vakıfta Adana siyasetinin hakim olacağı belirtilerek, şöyle devam edildi:

“Siyaset yapmanın şehir için ülke için büyük kazanımları olacağına inanıyoruz fakat, vakıf olarak; Adana’nın üstün yararı, birlik, bütünlük ve kapsayıcılığı açısından siyaset üstü entelektüel bir yaklaşımı ilke edinmek niyetindeyiz.
İçimizden farklı partilerde siyaset yapanlar çıkabilecek ama Vakıfta Adana Siyaseti geçerli ve hakim olacak. Eğitim, kültür ve sanat vazgeçilmezimiz olmakla birlikte, asıl olan; şehrimize ciddi kazanımlar getirecek büyük projelerin peşinde yürümektir. Bu doğrultuda elimizden gelenin fazlasını yapma gayreti içerisinde olacağız.”

VAKFIN AMACI
Vakfın amaçlarına da dikkat çekilen açıklamada, “Vakfımızın tüzüğünde de belirtildiği üzere amacımız: Adana ili ve ilçeleriyle, Adanalıların; ekonomik, kültürel, sağlık, sosyal, eğitim, öğretim, turizm ve tanıtma, bilimsel çalışma, gastronomi, kalkınma, spor ve diğer sorun ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli araştırma ve çalışmalar yapmak, kamu kurumları ve diğer sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen bu alanlardaki çalışmalara yardımcı olmak, öneriler hazırlamak ve bu çalışmaları Vakfın imkân ve kaynakları nispetinde destekleyerek çözüme kavuşturmaktır” ifadelerine yer verildi.

İLK MÜTEVELLİ HEYET TOPLANTISI
İlk Mütevelli Heyet toplantısında görev bölümü yapılan Vakıfta, Mütevelli heyet kararı ile Alaaddin Varol, Fatih Bayhan, Mustafa Aslan, Abdullah Keskin, Mustafa Gözübatık Yönetim Kurulu üyeliğine, Adnan Menderes Özlü, Bilal Nadir Gök, Abdulkadir Sarı ise Denetim Kurulu üyeliğine seçildi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ALAADDİN VAROL SEÇİLDİ
Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda ise Yönetim Kurulu Başkanlığına Alaaddin Varol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Fatih Bayhan, Muhasip Üyeliğe Mustafa Gözübatık seçildi.
Açıklamanın son bölümünde, Vakfın bütün organlarının aktif çalışmalar yürüteceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Mütevelli heyet ve Yönetim kurulumuz ortak bir karar alarak; geniş, kapsayıcı ve aktif bir Danışma Kurulu oluşturma çalışmalarını başlatmıştır. Nihayetinde bütün organları ile Adana için aktif çalışacak bir yapılanma içerisindeyiz. Bütün hemşehrilerimizin omuz vermesi ile Adana’mız için büyük işler başarmak niyetindeyiz. İlk önceliğimiz geleceğimiz olan gençlerimizdir. Adana’mıza hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle, kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

'Tarımda yapılması gereken çiftçiyi ve üretimi desteklemektir' 'Tarımda yapılması gereken çiftçiyi ve üretimi desteklemektir'

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık