3 Bakandan corona virüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan açıklama yapıyor Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Aynı temas içinde 3 yeni tanı daha koyduk. Tanımlı çevre içinde. 5 vaka birbiri ile bağlantılı" ifadelerini kullandı.

3 Bakandan corona virüs açıklaması
  • 13 Mart 2020, Cuma 23:23

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki görülen koronavirüs vaka sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Koca, "5 vakanın tamamı doğrudan birbiri ile bağlantılı" dedi.

"5 VAKA BİRBİRİYLE BAĞLANTILI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, koronavirüs zirvesi sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, burada yaptığı açıklamada "İlk iki vakamızın belirli bir odağı var, 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek isterim. 5 vakanın tamamı doğrudan birbiri ile bağlantılı" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ortak basın toplantısı düzenliyor. Toplantı kapsamında Sağlık Bakanı Koca, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan yeni önlemleri açıklıyor.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'NIN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR

Koronavirüsle ilgili son gelişmeleri aktaran Bakan Koca "Sabah 2. vakayı paylaştık. Kesin olarak bekleniyordu diyemeyiz ama hastamızın çevresini en başta gözetim altına almıştık. Yeni vaka bu çemberin içinde yer almaktadır.

HASTANELERE, MESAİ SAATLERİ DIŞINDA ZİYARETÇİ ALINACAK

Koronavirüsle ilgili yeni tedbirleri ve alınan kararları duyurmak için kameralar karşısına çıkan Koca "Hastanelere ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri dışında sadece 1 kişiye izin verilecek. Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek, bu anlamda bir genelge de yayınlandı" ifadelerini kullandı.

ALO 184, KORONAVİRÜS HATTI OLDU

Yapılan açıklamada alınan karalardan biri de Alo 184 SABİM Danışma Hattı oldu. Korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Kronik hastalığı olan kamu çalışanları kolaylıkla izne ayrılacak.Bu dönemde vatandaşlarımızdan yurt dışına çıkmamalarını istiyoruz. Yurt dışından gelenler 14 gün idari izinli sayılacak.

HAMİLE VE ENGELLİLERE 12 GÜN İDARİ İZİN 

Bu arada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılmıştır" açıklamasını yaptı.

Virüs nasıl bulaşır, korunmanın yolları nelerdir? İşte yanıtı Virüs nasıl bulaşır, korunmanın yolları nelerdir? İşte yanıtı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık