Yüreğir’in ilk bisiklet yolu açıldı...

Yüreğir’in ilk bisiklet yolu açıldı...
  • 18 Temmuz 2022, Pazartesi 22:14

BAŞKAN KOCAİSPİR ‘DİKKAT BİSİKLET ÇIKABİLİR’

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir  ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Atakent Mahallesi’nde okulların yoğun olduğu bölgedeki yollar Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından asfaltlandı. Çevresi ise modern bir bisiklet yolu yapılarak Yüreğirli vatandaşların hizmetine sunuldu. Bisiklete atlayıp yolu test eden Başkan Kocaispir ‘Arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Dinlenme alanları, yeşil alanları ile çok güzel olmuş. Vatandaşlarımız burayı güvenli bir şekilde kullanabilirler.  Her şey Yüreğirli vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için.’ şeklinde konuştu.

Yapılan bisiklet yolunun yönetmenliğe uygun olarak yapıldığını belirten Başkan Kocaispir yapılan bisiklet yolunun 860 metre uzunluğunda,1.80-1.90eninde, araç yolu ile  45 cm boyunda delinatör ve çift taraflı prizmatik reflektör lensli yol butonu ile ayrıldığını, zeminin ise fark edilmesi amacıyla cam tozu  ve reçineden üretilen   yol çizgi boyası kullanıldığını söyledi. Yeni bisiklet yolunu vatandaşlarla birlikte test etti. Başkan Kocaispir’e teşekkür eden vatandaşlar ‘Çocuklarımız artık güvenli bir şekilde bisikletlerine binebilecekler. Bizler ise düzgün ve rahat bir ortamda spor yapabileceğiz.’ diyerek yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirttiler.

Atakent Mahallesinde okullar bölgesine yapılan bisiklet yolu ile özellikle çocukların güvenli bir şekilde bisikletlerine bineceklerini belirten Başkan Kocaispir ‘Okullar bölgesine yeni yaptığımız asfalt yola entegre olarak yaptığımız bisiklet yolunda vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde sporlarını yapabilecekledir. Hava ve gürültü kirliliğinin önlenmesi açısından da önemli bir ulaşım aracı olan bisikletlerin yaygınlaşması için yeni bisiklet yolu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.’ diyerek bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışacaklarını belirtti.

8 saatin aşağıya çekilmesi... 8 saatin aşağıya çekilmesi...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık