Yağmur Adanayı felç etti! Kent sular altında kaldı

Adana'da sağanak ve şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi.Kentte öğleden sonra başlayan sağanak nedeniyle birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu, bazı araçlar yollarda mahsur kaldı, yaya ve sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.Şiddetli rüzgar yüzünden çok sayıda ağaç devrildi, ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.Belediye ekipleri, sağanaktan etkilenen bölgelerde çalışma başlattı. Yağmurdan dolayı Adana-Mersin otoyolu durdu.

Yağmur Adanayı felç etti! Kent sular altında kaldı
  • 19 Haziran 2020, Cuma 19:35

Şehir merkezinde yaklaşık bir saat etkili olan yağmur sonrası şehrin birçok yerinde ev ve işyerlerini su bastı. Şehir merkezindeki zemin ve bodrum katlar aşırı yağıştan nasibi aldı.Trafiği de önemli ölçüde aksatan yağıştan dolayı bazı araçlar yolda kaldı. Araçlarını iterek yol kenarına almak zorunda kalanlar büyük zorluk yaşadı. Otobüs seferleri de yağıştan etkilendi. Trafikteki tıkanma nedeniyle belediye otobüs seferleri aksadı.Vatandaşlar, duraklara vaktinde gelmeyen otobüsleri uzun süre beklemek zorunda kaldı. 

HASTANEDE CAN PAZARI

Özel Dermancan tıp merkezinin bodrum katında tedavi gören kadın, suyun içerisinde mahsur kaldı. Kadını dalgıç polisler, suya girip kurtardı.

Adana'da su basan tıp merkezinin bodrum katında mahsur kalan kadını dalgıç polisler kurtardı, System.String[]
Olay, merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Kent merkezinde öğle saatlerinde etkisini gösteren sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar su altında kaldı. Çok sayıda apartmanın bodrum katına su doldu. Bir özel tıp merkezinin bodrum katında tedavi gören ismi öğrenilemeyen kadın, sel sularının dolduğu katta mahsur kaldı. Suların içerisindeki kadını, dalgıç polisler ile itfaiye ekipleri, yan taraftaki bir mağazanını duvarını kırıp, kurtardı. Tıp merkezinin bodrum katında su tahliye işlemleri devam ediyor.

OTOYOL KİLİTLENDİ

Adana'da kuvvetli yağışın neden olduğu selde araçlar sürüklendi, otoyol kenarında toprak kayması meydana geldi.
Öğleden sonra etkili olan şiddetli yarım saat içinde kente hayatı felç etti. Yağışların neden olduğu sel caddeleri sular altında bıraktı. Park halindeki bazı araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi Bazı araçlar ise su içinde ilerlemekte güçlük çekti.
Bu arada, yağışlar nedeniyle Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu kenarında da toprak kayması meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Adana otoyolu Mersin istikametinde yağmurla birlikte trafikte tıkandı. Otobanda yaklaşık 30 kilometre kuyruk ulaştı. Otoyolda araçlarında mahsur kalan vatandaşların an itibariyle kontak kapatıp araçlarının içerisinde trafiğin açılmasını bekledikleri ve mesai bitimi ile birlikte otoyolda oluşan trafiğin artmaması için yetkililerin yolu açması bekleniyor.

Adana'da sağanak; caddeler sular altında (3) - Haber

YUMURTALIKTA KORKUTAN HORTUM

Öte yandan Adana'nın Yumurtalık ilçesine hortum çıktı. Cep telefonu kamerasına yansıyan hortum panik oluşturdu.
Öğle saatlerinde kentin deniz kenarı ilçesi olan Yumurtalık'ta hortum çıktı. Denizde çıkan hortumun karaya ulaşmaması olası can ve mal kayıplarının önüne geçti. Bazı vatandaşlar paniğe kapılıp sahili boşalttı. Yarım saat süren hortum daha sonra son buldu.

Adana'da sel ve hortum kabus yaşattı

Maske takmayana 900 TL ceza! Maske takmayana 900 TL ceza!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık