Vali Elban'dan Ramazan Bayramı Kutlaması

Vali Elban'dan Ramazan Bayramı Kutlaması
  • 30 Nisan 2022, Cumartesi 21:21

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban'dan Ramazan Bayramı kutlama mesajı: 

Birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan'ın ardından siz değerli hemşehrilerimleberaber bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyim.

Hepimizin hafızalarını süsleyen, bizlere güzel duygular yaşatan bayram günleri vardır. Bu Ramazan Bayramı’nın da hayatımızda iyi izler bırakacak mutluluklara vesile olmasını temenni ediyorum.

Değerli hemşehrilerim;

Bizler geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip kadim bir milletiz. Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan bayramlarımız da medeniyet anlayışımızın izlerini taşır. Dünyada çok az coğrafyada görebileceğimiz; tasada ve sevinçte bir olma, zorluklar karşısında kenetlenme, yüzyılların birikimi ile oluşan karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik iklimi bizim en önemli değerlerimiz ve en büyük gücümüzdür. Bu değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin en güzel şekilde yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılması için de bu bayram günlerini bir vesile olarak görmekteyiz. Çünkü bayramlar; birlik, beraberlik ve dayanışmanın arttığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, kırgınlıkların unutulduğu, küskünlerin barıştığı, ailelerin bir araya geldiği, mutlulukların toplumun geneline yansıdığı müstesna günlerdir.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde; milli gelenek ve örflerimizin bütün güzellikleriyle yaşanması, kimsesizlerin hatırlanması, akraba ve eş dostun bir araya gelerek sevgi ve muhabbet hislerinin paylaşılması, çocuklarımızın zihinlerinde tüm kötülüklerden uzak güzel hatıralar oluşturulması, kısacası bayramın bayram gibi yaşanması yegâne temennimizdir.

Kıymetli Adanalılar;

Yardımlaşmanın, paylaşmanın, dayanışmanın bir kültür olduğu ilimizde, geride bıraktığımız mübarek Ramazan ayı boyunca bizi biz yapan bu manevi değerlerimiz en üst düzeyde yaşanmış, huzur ve güven ortamında yeni bir bayrama daha ulaşılmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki bu güzel bayram günlerini bu topraklarda neşeyle karşılayabiliyorsak bunu mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle bayrağımızın semalarda özgürce dalgalanmasını sağlayan tüm vatan evlatlarına şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bayram sevincinin kedere dönüşmemesi için ilgili kurumlarımızca gerekli tüm tedbirlerin alındığını hatırlatırken bayram sebebiyle seyahat edecek tüm hemşehrilerimizden trafik kurallarına uymalarını, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını özellikle istirham ediyorum.

Siz değerli hemşehrilerim başta olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; beraber nice bayramlara barış, huzur ve sağlık içinde erişmek temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kocaispir, ”Bayramlarda iyilik ve güzellikler filizleniyor” Kocaispir, ”Bayramlarda iyilik ve güzellikler filizleniyor”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık