Türkçülük Bayramı'nda Atatürkçüler Ayağa Kalktı!

Türkçülük Bayramı'nda Atatürkçüler Ayağa Kalktı!
  • 03 Mayıs 2024, Cuma 11:02

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, 3 Mayıs Türkçüler Bayramı paylaşımında “Tek parti diktatörlüğü” ifadelerini kullanarak Atatürk dönemini hedef aldı. Ayyüce Türkeş’in paylaşımına büyük tepki yağarken tarihçi Sinan Meydan da yanıt verdi.

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, sosyal medya hesabından “3 Mayıs Türkçüler Bayramı” paylaşımı yaptı.

Ayyüce Türkeş, söz konusu paylaşımında “Tek parti diktatörlüğüne karşı demokrasiyi savunmak amacı ile yola çıkan zamanın Türk aydınlarının, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları’nda Turancılık diye bir suç olmadığı halde, böyle bir suç icat ederek, ağır cezaya çarptırılmalarına verilen tepkinin yıl dönümü olan 3 Mayıs Türkçüler Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

TARİHÇİ SİNAN MEYDAN’DAN YANIT

Türkeş’in “Tek parti diktatörlüğü” ifadelerini kullanması büyük tepki topladı. Öte yandan tarihçi Sinan Meydan kendisine ait sosyal medya hesabından Ayyüce Türkeş’e cevap vererek “Sizin Tek parti diktatörlüğü dediğiniz o dönemde Türk Milleti, adıyla sanıyla Türkiye adında tam bağımsız bir devlete sahip oldu”dedi. Sözlerine devam eden Meydan “ ‘Tek parti diktatörlüğü’ söylemi, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının dilidir. Kendinizi, “Ben İnönü dönemini kastettim” diye de savunmaya kalkmayın. Bunu İnönü dönemi için de söylemeniz yakışık almaz. İnönü’nün, Kurtuluş Savaşı, Lozan katkısı bir yana, çok zor bir zamanda Türkiye’yi 2.Dünya Savaşına sokmaması ve kansız kavgasız biçimde Türkiye’de çok partili düzeni kurması çok değerlidir.” ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık