SEYHAN RAMAZAN’IN DAYANIŞMA RUHUNU YAŞATIYOR

SEYHAN RAMAZAN’IN DAYANIŞMA RUHUNU YAŞATIYOR
  • 12 Nisan 2021, Pazartesi 20:14

Akif Kemal Akay başkanlığında Seyhan Belediyesi, “Komşusu aç yatan bizden değildir” anlayışıyla toplumsal dayanışmayı Ramazan ayında büyütüyor. Ramazan süresince Seyhan’da ihtiyacı olan vatandaşlara önceki yıllardan çok daha fazla gıda kolisi dağıtacak olan Seyhan Belediyesi aşevleri aracılığıyla 10 ayrı noktada her gün 2.000 kişiye de sıcak yemek ikram edecek. Ayrıca 65 yaş üzerindeki yaklaşık 1000 vatandaşın evine de günlük sıcak yemek ulaştırılacak.

DAYANIŞMA RUHUYLA VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTEYİZ

Ramazan’ın “dayanışma” ruhunu Seyhan’da yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akay, “Pandemi nedeniyle vatandaşlarımızla kalabalık iftar sofralarında buluşamasak da Ramazan’ın dayanışma ruhuyla vatandaşlarımızla birlikteyiz. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyor, tuttukları oruçların kabul olmasını diliyorum” dedi.

ÖNCEKİ YILLARDAN DAHA FAZLA GIDA KOLİSİ DAĞITILACAK

Hafta sonunda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte gıda kolisi hazırlayan Başkan Akay, İslam âlemi için kutsal olan Ramazan ayının başladığına işaret etti. İftar sofralarının pandemi nedeniyle iki yıldır kurulamadığını belirten Başkan Akay, “Pandemi çok daha fazla insanın gıda yardımına ihtiyaç duyduğu bir dönem oldu. Bu nedenle bu yıl, önceki yıllardan çok daha fazla gıda kolisi dağıtımı yapacağız” dedi.

10 AYRI NOKTADA SICAK YEMEK DAĞITIMI

İhtiyacı olduğu belirlenen vatandaşlara dağıtılacak gıda kolilerin tedarik edildiğini dile getiren Başkan Akay, günlük sıcak yemek dağıtım kapasitesini de artırıp, günlük 2.000 kişiye sıcak yemek ulaştıracaklarını aktardı. Akay, “Bu haftadan itibaren hizmete girecek üç aşevimizle birlikte pişen sıcak yemekleri 10 ayrı noktada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıp, Ramazan ayında dayanışmayı büyüteceğiz” diye konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜNDEKİ VATANDAŞLARIN EVİNE SICAK YEMEK

Pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 65 yaş üstündeki vatandaşlara da sıcak yemek ikramının süreceğini vurgulayan Başkan Akay, “65 yaş üstündeki yaklaşık 1000 vatandaşımızın sıcak yemeklerini biz kendimiz ulaştıracağız. Onların dışarı çıkmasına gerek kalmayacak. Seyhan Belediyesi olarak tüm olanaklarımızla halkımızın yanındayız. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşım duygularıyla Ramazan ayı boyunca halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ramazan’ın ülkemize hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Akay, “felaket” olarak tanımladığı Covid-19 pandemisinin de bir an önce son bulması temennisini dile getirdi.  

CTB'DEN “İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE” ZİYARET CTB'DEN “İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE” ZİYARET

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık