Öğrencileri Bekleyen Tehlike: Hasarlı Binalar

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Adana’da bulunan 2 bin 928 ağır hasarlı binanın neredeyse tamamı bekletiliyor. Tehlike arz ettiği için yıkılan bina sayısı iki elin parmak sayısı kadar.

Öğrencileri Bekleyen Tehlike: Hasarlı Binalar
  • 22 Ağustos 2023, Salı 16:31

Adana’da depremlerde 13 bina yıkılırken 2 bin 928 bina ağır hasarlı ve 5 bin 119 bina da orta hasarlı olarak kayıtlara geçmişti. Depremin üzerinden aylar geçmesine karşın ağır hasarlı binanın yıkımına henüz başlanmadı. Merkez ilçelerde okulların yanında, yakınlarında birçok ağır ve orta hasarlı binanın varlığı tehlike oluşturuyor.

 

Kent merkezindeki birçok okulun yanında ağır hasarlı binalar bulunuyor. Veliler, bu binaların yıkımının gerçekleşmesi nedeniyle çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda büyük tedirginlik yaşıyor.

Veliler "Çocuklarımızın okulunun yanında, çevresinde ağır hasarlı birçok bina bulunuyor. Bu binaların bir anda çöküp okulların ya da çocuklarımızın üzerine devrilmeyeceğinin garantisi yok. Yetkililerin bir an önce bu ağır hasarlı binaların yıkımını gerçekleştirmesi lazımdı” şeklinde  endişesini paylaştı.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı çalışma takvimini paylaştı. Buna göre ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık