Mustafa Aydar'ın söylediği nakarat oldu!

Mustafa Aydar'ın söylediği nakarat oldu!
  • 23 Kasım 2020, Pazartesi 23:05

"SÖZ VERİYORUM’

CTB Yönetim Kurulu Başkanı Aydar’dan Ceyhan Üniversitesi’nin kurulması için 80 dönümlük araziyi hibe etmeye hazır olduğunu ifade etti. Aydar, “Ceyhan’da mevcut 3 fakülte sayısı 4’e çıkartıldığında üniversiteye dönüşmüş olacak. Ceyhan Üniversitesi kurulacak ise yarın yine 80 dönüm arazimi hibe etmeye hazırım. Buyursunlar gelsinler.” çağrısında bulundu.  

‘HİBE ETMEYE HAZIRIM’

Ceyhan Ticaret Borsası (CTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydar, Ceyhan Üniversite’si hayali ile yaşadığını belirterek, “Her proje hayal etmekle başlar. Önümüzdeki dönemde en büyük desteği vererek, Ceyhan’da bir üniversitenin kurulmasını hedefliyorum. Ceyhan’a birkaç fakülte kurulacak; herkes konuşuyor, fakat kimse bir fedakârlıkta bulunmuyor. Narlık’nın üstünde 80 dönüm arazim var. Çukurova Üniversitesi’nin önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a ‘buraya iki üç fakülte kurup, ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına katkı koyabilirsiniz.’ teklifinde bulundum. Ancak arsa hibe desteğime rağmen bir şey yapılmadı. Ceyhan’da bir eski fabrikamız var; aynı amaçla yine Rektörü getirdim, fakat sonuç alamadım. Ceyhan’da mevcut 3 fakülte sayısı 4’e çıkartıldığında üniversiteye dönüşmüş olacak. Ceyhan Üniversitesi kurulacak ise yarın yine 80 dönüm arazimi hibe etmeye hazırım. Buyursunlar gelsinler.” dedi.

‘YETERİNCE YARARLANMIYORUZ’

Ceyhan Web TV’de Genel Yayın Yönetmeni İzzet Aydemir’in sorularını cevaplayan CTB Başkanı Mustafa Aydar, Irak ve Hazar petrollerinin buluşma noktası haline gelen ve geleceğin Rotterdam'ı olarak gösterilen Ceyhan-Yumurtalık Enerji Üssü’nün uygulamalarından ilçenin yeterince yararlanamadığına dikkat çekti. Aydar, şöyle devam etti: “Elbette; Enerji Üssü bölgesinden ilçemize yüzde 2-3’lük bir fayda sağlanıyor. Ancak genel olarak yapılan dev yatırımlardan Ceyhan’ın sadece adının kullanıldığını düşünüyorum. Milyar dolarlık yatırımlardan Ceyhan’a yaptırılmış bir tane sosyal ve kültürel hiçbir şey yok. Bu konuda ilçenin tüm dinamikleri bir birliktelik sergileyemedik. Adana’nın tüm milletvekillerinin Ceyhan’ı ön plana almalarını bekliyoruz. Çünkü bu yatırımların hepsi kıyı şeridinde ve Ceyhan Ticaret Odası’na bağlı olarak gerçekleşiyor. Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızın önderliğinde hayata geçirilecek bir ‘oluşumla’ Enerji Üssü’nden daha fazla yararlanmak istiyoruz.”

‘BEN DEĞİL; BİZ DİYECEK’

Ceyhan’da tüm kurumlar arasında ‘birlikteliğin’ sağlanması gerektiğinin altını çizen Mustafa Aydar, “Eğer ilçemizin kalkınmasını ve refah düzeyini daha da yükseltmek istiyorsak herkes öncelikle rozetlerini çıkartıp, birbirlerini kucaklayacak. ‘Ben değil; biz diyecek’ bir anlayışa ihtiyacımız var. Ceyhan Ticaret Borsası’nda birbirinden değerli 14 Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşımla bu yola çıktık. Mevcut koşullarda CTB’nin bir kuruşunu heba etmeden hizmet veriyoruz. Sanayicilerimizin her türlü sorunlarında yanında yer alıyoruz. 35 yıllık geçmişi olan hizmet binamızı restore edip yeni bir vizyona kavuşturuyoruz. Herkes şunu bilsin ki; ben ve arkadaşlarım CTB’de yapılması gereken her şeyi en güzel şekilde gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Aşı Eczanelerde satılacak mı? Aşı Eczanelerde satılacak mı?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık