Motosiklet sürücülerine ceza yerine kask

Motosiklet sürücülerine ceza yerine kask
  • 17 Eylül 2021, Cuma 22:09

Adana Valiligince, kask kullanımına yönelik farkındalık oluşturmak; bu yolla  motosiklet kazalarını, dolayısıyla da kaza sonucu yaralanma ve can kayıplarını önlemek amacıyla başlatılan "Bir Kask, Bir Hayat Kampanyası" kapsamında Ceyhan'da etkinlik düzenlendi. Çamlıyol üzerinde, çift yönde seyreden motosiklet sürücüleri trafik ekiplerince durdurularak kasksız olanlara kaskın önemi anlatıldı ve bundan sonra kask takmaları gerektiği hatırlatıldı; kask kullanan sürücüler de tebrik edildi.

Ceyhan Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz ile İlçe Emniyet Müdürü Alpertunga Berberoğlu'nun da katıldığı etkinlikte kurallara uyan sürücülere Adana Valiliğimizce gönderilen yeni kasklar hediye edildi.

İstatistiklere göre kapalı araçlardaki kazalarda yaralanma oranı %20 iken, motosiklet kazalarında yaralanma oranı %80 civarında. Yine motosiklet kazalarındaki can kaybı, kapalı araçların karıştığı kazalardaki can kayıplarından 16 kat faha fazla. Motosiklet kazalarında ciddi yaralanma ve can kaybının en büyük nedeni de kafa yaralanmalarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede de koruma başlığı kullanmak yasal zorunluluk ve uygulanmaktadır. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık