Kaymakam Yılmaz, Ceyhan OSB'de Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşetirdi....

Kaymakam Yılmaz,  Ceyhan OSB'de Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşetirdi....
  • 29 Temmuz 2023, Cumartesi 17:29

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikalar üretime geçmeye başladı. Ceyhan OSB'de kurulan iki ayrı fabrika üretime başladı. Fabrikada üretimi gerçekleştirilen ürünlerin büyük bir bölümü yurt dışına ihraç ediliyor. Ceyhan Kaymakamı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan’daki oda başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikaları gezerek incelemelerde bulundu.

Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, 2016 yılında tescil edilen Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk tesislerin üretime geçmesinin ve bölge işgücünden istihdama başlamasının heyecanını yaşadıklarını belirterek; “Organize Sanayi Bölgemizde birinci etabında 1200 dönümlük alanda 12 yatırımcıya yer tahsisi yaptık. Burada kurulan iki işletme faaliyete geçti. Bir fabrika tamamlanmak üzere ve 5 fabrikada da temel atarak inşaat çalışmalarına başlandı” dedi.

CEYHAN OSB'DE YATIRIMCI FİRMALAR FAALİYETE GEÇTİ

Adana Valiliği'nin kurucu başkanlığını üstlendiği Ceyhan Kaymakamlığı'nın 2. başkanı olduğu ve Ceyhan Ticaret Odası'nın da katkılarıyla kurulan, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi (COSB) yatırımcıları yavaş yavaş fabrikalarını faaliyete geçiriyorlar. Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can ve yönetim kurulu üyeleri, Ceyhan AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Sami Özsoy, MHP İlçe Başkanı Murat Mirzaoğlu İlçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Alptekin, İlçe Jandarma Komutanı Satılmış Çal ve oda başkanları ile COSB'da ki bölgeleri ve yeni hizmete giren fabrikaları gezerek bilgi aldı.

Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz: "1. etapta 1.2,10.166 metrekarelik tescil edilen alanda 12 parselde, 12 yatırımcı firma var. Bunlardan 4 firma üretime başlıyor. 1. etapta arsaların yolları ve elektrik altyapıları tamamlandı. Su, doğalgaz ve Telekomünikasyon'da en kısa sürede bölgeye gelecektir. 1. ve 2. etap arsalarımız toplamda 5.347 dönüme çıktı. Yeniden yapılacak olan 2.900 dönüm ile COSB'yi genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Halen 195 firma ve 13.000 dönüm arsa talebi beklemede. Arsa tahsislerinde Ceyhanlı yatırımcılara öncelik veriyoruz, yatırımcılarda asansör ve vinç yapımı öncelikli olacak.

COSB'de toplam 70 tesisin olacağını belirten Kaymakam Yılmaz: "Bölgeye güvenlik için Jandarma Taburu'nun geleceğini ve iç güvenlik biriminin de oluşturulacağını söyledi. Ceyhan'da gençlerin kendilerini iyi yetiştirmesini önererek, uyuşturucu ve zararlı maddelerden uzak durmalılar, Meslek Liseli ve meslek sahibi gençlerimize çok güzel iş imkanları sağlanacak. Bölgemizde en az 20.000 kişiye iş istihdam sağlanacaktır, bu kaçırılmaz fırsatı iyi değerlendirmek gerekir." dedi. Bölgemizde 3 hudut kapısı ve 6 limanımız olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz, 3 tane de gümrüğümüz olduğunu belirterek, Ceyhan'a Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması, Ceyhanımıza çok şeyler katacaktır. Ayrıca bölgemizin en büyük kimya yatırımcısı Rönesans Holding 13.410 dönüm alana sahip olurken, yine Kazakistan Kümya Tesisi kurmak için müracaat ettiler. 

10 milyon metrekare alana Polipropilen Fabrikası yapacaklar. Tüm bu çalışmalarımız Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi ve Ceyhan'ın gelişmesi ve yükselmesi içindir. İnşallah Enerji İhtisas Bölgesi ile Serbest Bölgesi ile ve Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi ile Ceyhanımız Türkiye'nin gözbebeği olacaktır." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık