Karalar; "Aski Zarar Ederse Yargılanırım"

Karalar;
  • 05 Haziran 2024, Çarşamba 10:52

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Efsane Radyo'da Efsane Program'a telefon bağlantısıyla katılarak Bülent Talaş, Hüseyin Bayrak, Zeki Kızılkaya'nın sorularını yanıtladı.

 

Karalar, "Belediyelerin su hizmetini sorunsuz verebilmesi için en azından maliyeti kurtarması gerekiyor. ASKİ zarar edemez, ederse yargılanma nedenidir." dedi. 

 

TEFE/TÜFE HARİCİ SUYA ZAM YAPMADIK

 

"Ülkedeki araç kiralama artışı, mazot artışı, işçilik artışı bu şekilde artmasa hiç kimse zam yapmak istemez. Biz de istemeyiz. Belediyelerin su hizmetini sorunsuz verebilmesi için en azından maliyeti kurtarması gerekiyor. ASKİ zarar edemez. Zarar ederse yargılanma nedenidir. Şu anda ASKİ yaklaşık 40 Milyon TL enerji parası ödüyor. ASKİ'nin yaptığı hizmetler içerisinde kanalizasyon, arıtma gibi devasa hizmetler var. Bunların tamamı toplamda bir maliyet oluşturuyor. O hizmeti yapabilmek için su faturasını ihtiyaç var. Biz geldiğimizden beri suya TEFE/TÜFE haricinde zam yapmadık. Büyükşehir belediyeleri arasında Türkiye'de en ucuz su halen Adana'da."

 

"ULAŞIMDA ÖĞRENCİLERE ABONMAN GETİRECEĞİZ"

 

"Yıllık enflasyon 75.6 açıklandı. Bir yıldır zam yapılmıyor. Araç sahipleri araç değiştiremiyor. Araç yürütme giderleri karşılanamıyor, araç fiyatları arttı. Tam 6 aydır toplu taşıma esnafı zam bekliyor. Öğrencilerin zamlardan etkilenmemesi için belediye otobüslerinde abonman getireceğiz. Esnaflar verdiği hizmetin karşılığını alamazsa o hizmeti alamaz. Keşke enflasyon olmasa zamlar da yapılmasa. Enflasyonun yüzde 76 olduğu ülkede biz ulaşıma yüzde 43 zam yaptık. Ne yapsın esnaflar, hizmeti durdursun mu?" İfadesini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık