Kadir Aydar içerde ‘Hormonlu Müteahhitler’ neden dışarda?

Kadir Aydar içerde ‘Hormonlu Müteahhitler’ neden dışarda?
  • 04 Mayıs 2021, Salı 21:45

Gazeteciler Azmi Ertan ve Ersin Sucu, canlı yayında Ceyhan gündemini değerlendirdi.

Ersin Sucu'nun moderatörlüğünde sosyal medyada gerçekleşen canlı yayında, ağırlıklı olarak Ceyhan Belediyesinin halen cezaevinde tutuklu olan eski başkanı Kadir Aydar'ın olaydaki rolüne ilişkin iddialar üzerine konuşuldu.

Tam Adana Gazetesi sahibi Ersin Sucu, ve Adana Haber Net editörü Azmi Ertan, suç varsa cezanın olmasının da tabi olduğunu kaydettiler.

Halen Cezaevinde tutuklu bulunan Kadir Aydar'ın son derece başarılı bir belediye başkanlığı profili çizdiğini ifade eden Sucu, Aydar'ın ezber bozan bir şekilde halkın arasında koruma olmadan gezdiğini, makam aracı yerine toplu ulaşım araçlarını kullandığını, sabah esnafla kepenk kaldırıp, esnafın sofrasında kahvaltı yapan, gecenin geç vakitlerine kadar Ceyhan için çalışan, soğuk kış gecesinde asfalt döken işçilerle çorba içen, alışagelmişliklerin dışında bir belediye başkanı olan Kadir Aydar'ın görev süresi içinde Ceyhanlıların bugüne kadar olmadığı şekilde hizmet gördüğünü, kendi evini karşılık beklemeden hibe edip, Ceyhan’a hizmet kazandıran Kadir Aydar’ın yerine gelen Hülya Erdem'in Aydar'dan kalan siyasi mirası tükettiğini, beklentileri boşa çıkardığını, çalışmadığını söyledi.

Sucu sözlerine şöyle devam etti; Rüşvet varsa, veren nerede? Operasyon olmadan aylar öncesinde Ceyhan’da operasyon olacak algısı yapıldı? Kadir Aydar’ın kulağına mutlaka gitmiştir. Aydar kaçmadı, Adalete güvendi, inandı. Dedikodulara kulak asmadı. Tek derdi vardı, Ceyhan’a hizmet etmekti. Takdir edersiniz ki, operasyonun olduğu sabah evindeydi. Aydar gözaltına alındı haberlerini haber sitelerinden duydu, sosyal medyadan canlı yayın yaptı. “Ben buradayım, gözaltında değilim” dedi. Ceyhan biliyordu operasyon olacağını, bir Kadir Aydar bilmiyordu. Dedim ya tek derdi hizmet etmekti.

Hormonlu müteahhitlerin derdi ceplerini doldurmaktı. Kadir Aydar ne diyordu(!) Ceyhan’ı birlikte kalkındıracağız… Sen, ben, o yok… Biz varız… Söylemlerini her yerde dile getiriyordu.

Sözüm onlara, Hormonlu müteahhitler, yapılarını imara uygun yapsalardı…

 İmara karşı çıkanlar, yasalara aykırı davrananlar keyfini çatarken, “Ceyhan için taş üstüne taş koyun kardeşim” diye haykıran gencecik adamı o soğuk dört duvara gönderdiler. El birliğiyle kefeni giydirdiler. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in belediye başkanı olması için gecesini gündüzüne katan adama ‘VEFA’ göstermediler. Hüseyin Sözlü’nün rakibi Zeydan Karalar’ı Ceyhan’da bir numaraya taşıyan adamın Kadir Aydar olduğunu unuttular. Gençliğinden çaldılar…

Savcılara, Hakimlere buradan soruyorum; Rüşvetin her iki ayağı suçsa; alan cezaevinde, veren neden dışarıda?” diyerek konuştu.  

Sosyal Medya'da canlı olarak yayınlanan 'Ceyhan Gündemi' programında konuk konuşmacı olarak yer alan Azmi Ertan, Kadir Aydar hakkında isnat edilen suç iddiasına ilişkin dosya üzerindeki gizlilik kararı verildiğine işaret ettiği konuşmasında, Aydar'ın siyasi gerekçelerle önünün kesilmeye çalışılmış olabileceği noktasında öngörülerde bulundu. Azmi Ertan, program moderatörü Ersin Sucu'nun aksine, Ceyhan Belediye Başkanı hülya Erdem'in mevcut imkanlar nisbetinde ilçe halkına hizmet ettiğini, bu yönüyle kendisini başarılı bulduğunu belirtti.

Ertan sözlerine şöyle devam etti. "Biz kendimizi icra makamı yerine koyamayız. Bu anlamda Kadir Aydar suçludur demenin yeri ve zamanının bulunmadığını düşünüyorum. Bu konudaki nihai kararı yargı verecektir. Ben burada sadece şunu ifade edebilirim; iddia edildiği gibi ortada bir rüşvet hikayesi var ise, bunun elbette ki tek taraflı olması düşünülemez. Rüşvet iki ayaklıdır. Bence, önceki belediye döneminde fütursuzca yapılan hormonlu yapıların müteahhitlerini bu işin dışında tutmanın son derece haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ortada bir suç varsa elbette ki işini katakulle hesapları ile yapan kişilerinde suça azmettirici olduğunu ve dosya içeriğine eklenmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum"

Ersin Sucu'da bu görüşe iştirak ettiğini, rüşvet iddiası ile yargılanma aşamasında olan Kadir Aydar'ın içerde tek başına olmaması gerektiğini söylerken, her devirde yasa dışı işlerini yürüten rüşvet konusunda kitaba yazacak kadar ustalaşmış müteahhitlerin de dosya kapsamına alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık