Gençlere güvenin! Her biri, Ceyhan’ın geleceği…

Gençlere güvenin! Her biri, Ceyhan’ın geleceği…
  • 04 Temmuz 2022, Pazartesi 9:37

Ceyhan'da tecrübeli siyaset olarak adlandıran hadise, “Yaşlılıkta rahat ömür geçirmek, ticaretten kendi menfaatine siyaset yapanlar” olarak adlandırılıyor.

Siyaseten tecrübeleri olmasalar da, sevilen ve Ceyhan'a katkı sunan genç iş insanları var.

Dinçer Dinç, Umut Cin, Ömer Arslan, Melih Kahraman, İlker Önük, Abdulgaffur Kaya, Ufuk Sönmez, Bekir Sami Gümüş, İbrahim Melih Çetin, Mehmet Çağrı Kav, Fatih Mehmet Gümüş, gibi birçok genç isimlerin, iş hayatları başarılarla dolu.

Tüm siyasi partilerde, kurt siyasetçilerin arkasında gölgelenmiş genç isimlere destek verilmeli.

Siyasete girmemiş, başarılı genç iş insanlarına imkanlar sağlanmalı…

Toplum bilimleri açısından bakıldığında bireyin temel ihtiyacı üretken bir unsur olarak topluma katılmak, toplumun temel ihtiyacı ise bireyleri kendisiyle bütünleştirerek, onları geliştirip zenginleştirmektir. Egemen sistem için bireyin, sermaye açısından üretken bir unsur olmasının ilk koşulu fiziksel ve zihinsel olarak güçlü ve dayanıklı olmasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere verdiği önemi bilmeyenimiz yok! Türkiye’nin en genç Milletvekili AK Parti’den olmuştu. Siyasetten çok, iş hayatındaki başarılarıyla öne çıkan Dinçer Dinç’e o imkan tanınırsa, gelecek, gençler için daha umut dolu olacağı günler başlar.

 

Ceyhan’da siyasetin ağabeyi olarak bilinen, parti ayrımı yapmaksızın, her kesimin sevdiği iş insanı Hikmet Şevket Cin’in ellerinde hamurlanmış, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi Umut Cin’in Ceyhan’a sağladığı istihdamla, karanlıktaki aydınlığa selam durduran bir isim oldu. Ceyhan’da başarılı birçok genç iş insanı var. Umut Cin’i, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı olarak görmek mümkün olmaz mıydı?

Siyaset arenasında, en çok sahada olan bir isimden bahsetmek için, günler, haftalar, aylar yetmez. AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeliğinden sansasyonel bir biçimde, görevden istifa eden genç iş insanı Ömer Arslan’dan bahsetmek için, Ayşe teyzenin; ‘”Aslan Ömer’im” dediğine kulak vermek gerekir, Mehmet amcanın; “İyi ki varsın Ömer’im” dediğini, duymamazlıktan gelemezsiniz. Ferit ağabeyinin: “ Sen olmasaydın, ne olacaktı halım” dediğinde, gözleriniz buğulanmazmıydı? “Ömer amca, bayramlıklarım için minnettarım” diyen minik Tolga’ya kulak kapatabilirmisiniz? Gençlere fırsat verildiğinde neleri başaracaklarını, gördük, biliyoruz.

Erol Kahraman’ın 3 oğlundan biri; Semih gibi, Aykut gibi biri. Yardımsever, bir o kadar da milliyetçi, her büyük iş adamı Ceyhan dışına akın akın kaçarken, “Memleketim” diyen Melih Kahraman’dan bahsediyorum…

Ceyhan’a büyük katkı koyan genç iş adamı Melih Kahraman’ın ülke ekonomisine de sunduğu katkıyı göz ardı etmek mümkün mü?  STK’larda başkanlık yapacak, bilgi birikimine sahip olan genç Kahraman’da, burada mı? dememiz gerekmez mi?

Ceyhan’da beyefendi kişiliğiyle adından sıkça söz ettiren Mehmet Çağrı Kav’ın ilk siyasi deneyimi AK Parti’yle başladı. Her AK Parti’linin dilinde; “İyi ki varsın” sözleri dökülürken, tüm siyasi partililer tarafından da kendisini kabullendirmiş genç siyasetçi ve iş insanı olan Mehmet Çağrı Kav’ın STK’ların gözdesi haline geleceğini biliyoruz…

Abdulgaffur Kaya, Ufuk Sönmez, Bekir Sami Gümüş, İbrahim Melih Çetin, Fatih Mehmet Gümüş gibi genç iş insanlarının siyasette yer alması ve gelecek için Ceyhan’a umut vermeleri mutlu etse de, genç liderlerimize gölge olmak yerine, sırtlarını dayayan ağabeyler olması dileğiyle.

Gençler varsa, Ceyhan’da değişim başlamalı…

“CEYHAN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ” “CEYHAN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık