Fahrettin Varlı, Gazeteci Ersin Sucu'ya Konuştu!

Fahrettin Varlı, Gazeteci Ersin Sucu'ya Konuştu!
  • 20 Mayıs 2024, Pazartesi 14:13

Ceyhan Mercin Mahallesi Muhtarı, Ceyhan'ın büyük çiftçilerinden olan Ceyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Varlı Tam Adana TV'ye konuştu.

Buğday hasatlarının başlaması üzerine çiftçilerin sıkıntılarına değinen Varlı:

 "Buğday fiyatları henüz açıklanmadı."

Buğday hasadı başladı. Öncelikle tüm Ceyhanlı çiftçilerimize hayırlı bereketli bir sezon olmasını diliyorum.

Duyduğumuza göre, buğdayların verimleri genelde iyi deniliyor. Bizde hasata başladık. Ancak şöyle bi sıkıntımız var; "henüz buğday ile alakalı bir fiyat açıklanmadı. Çiftçiler olarak önümüzü göremiyoruz. Buğdayın en değerli şekilde değerlendirilmesi noktasında; Sayın Cumhurbaşkanımızdan,Tarım Bakanımızdan bu konuda bir duyarlılık bekliyoruz."

"Bu yıl tatmin edici mısır ve buğday fiyatı bekliyoruz."

Geçen yıl ki mısır fiyatı çiftçinin girdilerine göre çok düşük fiyatta kaldı. Mısır fiyatı çiftçiyi memnun etmedi ama yine de bankaya, esnafa borcunu ödemeye çalıştı.

Mısır tohum fiyatları iki katından fazla arttı. Akaryakıt fiyatları %150 arttı. Çiftçinin giderlerinde çok fazla artış oldu. Bu yıl tatmin edici mısır fiyatının açıklanmasını bekliyoruz. Bu dönemde mısır için en az 9.5-10 TL; buğday için de 12.5-13 TL fiyat açıklanması lazım. Çiftçiyi memnun ve mutlu edecek rakamlar bunlar.

Enflasyon fiyatına göre rakam açıklanmalı. Banka kredileri aşırı derecede yüksek. Yani bu faiz oranlarıyla kimsenin ayakta durma ihtimalini ben düşünemiyorum.

"Yetkililerin çiftçiler için duyarlı olmasını bekliyoruz."

Çiftçi gerçekten her anlamda zor günler yaşıyor. Çiftçinin bütün girdileri aşağı yukarı iki katı arttı ama çiftçi üretiyor, %60 hasat edilmesine rağmen fiyat belirsizliği devam ediyor. Bu konuda bütün belirsizliklerin giderilmesini istiyoruz. Yetkililerden duyarlı olmalarını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.

Tam Adana TV mikrofonlarına konuşan Fahrettin Varlı, Gazeteci Ersin Sucu'nun tüm sorularına yanıt verdi. Söyleşinin devamı Ana Haber'den hemen sonra tüm sosyal medyalarda izleyebilirsiniz.

​​

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık