Eski Düzen Gitti, Halk Düzeni Geldi!

Eski Düzen Gitti, Halk Düzeni Geldi!
  • 17 Mayıs 2024, Cuma 13:40

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar alışa gelmişin dışında Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aydar seçim sürecinde verilen sözlerin arkasında durarak aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. 

Bugüne dek, sosyal medya üzerinden Ceyhanlı vatandaşlar, Belediye başkanına eleştirilerde bulunarak, sorular soruyorlardı. Hiçbir Belediye Başkanı vatandaşın sorularına sosyal medya üzerinden cevap vermediği biliniyordu. 

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar vaatlerini bir bir yerine getirme gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürürken, sosyal medya üzerinden vatandaşın vermiş olduğu soruya yanıt vermesiyle, "Ceyhanlı vatandaşları duyan Belediye Başkanı var" dedirtti.

İşte vatandaşın sorusu ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın cevabı;

Vatandaş Şahin Timur'un sorusu:

"Belediye aylık geliri personel ödemesini karşılamıyor dediğiniz yutkunmanız falan olarak konuyu toparlayacak olursak. Ben bir özü CHP'li vatandaş olarak soruyorum 

Sayın Başkan, seçim vaadlerinde ev hanimlarina maaş!

Emekliye iki ikramiye olacak şekilde yapmış olduğunuz vaadler vardı. Eğer ki, durum bu kadar kötü ise, siz o vaadleri neye göre verdiniz? Derseniz ki; Bana enkaz bırakılmış,

bu enkazdan zaten haberiniz vardı. Çünkü, önceki dönem meclis üyesi arkadaşlar şuanda meclis üyesi, önceki dönem meclis üyesi arkadaşlar şuanda yardımcınız. Siz neye göre ikramiyeler maaşlar vaad edip şuan işçi ve emekçi alın teri sahibi insanlara karşı yutkunuyorsunuz?

Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler." İfadesini kullandı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın cevabı:

"Paylaşımları ve yorumları mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum ancak yoğun mesaiden dolayı bu her zaman mümkün olmuyor. Arkadaşlarımızın bilgilendirmesi ile sorunuzdan haberdar oldum, öncelikle teşekkür ediyorum sorunuz için.

Metinde de belirttiğim gibi emek en yüce değerdir. Üretmek, çalışmak, mücadele etmek bir erdemdir. Bunun yanında Ceyhan’ın gerçekleri de vardır. Öncelikle belediyeyi hantal yapısından kurtarmak gerekiyor. Bir iş için birden çok kişi görevlendirme, kadroları şişirme, kişiye göre kadro veya iş sahaları açma dönemi sona ermiştir. İşe göre ehliyetli ve liyakatli, donanımlı ve birikimli kadrolar ile ancak Ceyhan çağdaş ve modern bir görünüme kavuşabilir. Çok yakında bununla ilgili tasarruflarımızı da ayrıca kamuoyu ile paylaşacağımızı bilmenizi isterim. 

Evet, kişisel olarak ne olursa olsun kahkaha atarak bir iş akdini sonlandırmıyor, yutkunuyorum. İşini özveriyle yerine getirip görevini en iyi yapana, bu topraklar için hesapsız çabalayana çok daha fazla maaş ve özlük hakları temin edemeyince yutkunuyorum. Bu durumdan üzüntü duyuyorum. Bu da insan Kadir’in bir ekskliği olsun, olur mu?

Şu hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Belirttiğim bu durumlar emeğe ilişkin görüşlerimdir. Vermiş olduğum sözlerle bir ilgisi yoktur. Seçimden önce ne söylediğimin bilincindeyim ve koşar adımlarla söylediklerimi gerçekleştirme azmindeyim. Emeği öncelemek için sarf etmiş olduğum sözler, belediyelerin istihdam sahaları değil hizmet alanları olduğuna ilişkin görüşlerim, vermiş olduğum sözleri yerine getirmeme veya mazeret öne sürme gerekçesi olarak algılanmasın. Sorunuzda belirttiğiniz enkaz dahi bir mazeret olarak kabul edilemez, arkasına sığınılamaz. İhtiyaç sahibi emeklilerimize sosyal belediyecilik anlayışı gereği, kurban bayramı arefesinde belirttiğimiz tutar hesaplarına yatacaktır. Diğer hususlarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Çalışmaları en kısa süre içerisinde tamamlayıp nihayetinde sonucu kamuoyu ile paylaşacağız!

Belediyeler istihdam sahaları değildir diyerek iş yönündeki taleplere yüz çevirecek veya bu talepleri görmezden gelecek değiliz. Yeni istihdam sahalarının açılması, enerji bölgesi veya organize sanayi ile görüşülmesi, Ceyhanlı iş insanlarıyla Ceyhan’a yatırım amaçlı bir araya gelinmesi ve sürekli bir koordine içerisinde olunması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Şu bir gerçek ki Ceyhan şu anda daha önce hiç olmadığı gibi bir doğum gerçekleştiriyor. Bu süreci hep birlikte en sağlıklı şekilde tamamlamak ve güzel günlere birlikte ulaşmak en büyük hedefimdir!

Şeffaf ve denetlenebilir bir belediyecilik anlayışının yerleşmesi ve bu yönde bir kültürün hakim kılınması adına bu görüşlerimi açıklamama fırsat verdiğiniz için yeniden sizlere teşekkür eder, kolaylık ve esenlikler dilerim!" İfadesini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık