Ersin Sucu Yazdı,

Ceyhan siyaseti gençleşiyor...

Ersin Sucu Yazdı,
  • 02 Kasım 2019, Cumartesi 2:07

Uzun zamandır yazayım diyorum, araya başka frekanslar girince, bekletip durdum köşe yazımı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Bey ve CHP Lideri Kemal Bey seçim meydanlarında gençlik seferberliği başlatmışlardı. 2017 Yılında Milletvekili yaşını 18’e düşüren Ak Parti Hükümeti gençlerin siyasette önünü açtı.

İyi mi yaptı derseniz, bence çok doğru adımdı (..!)

Hangi vatandaşa sorsanız yeni yüzler isterler.  Ekranlarda, Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin sesini dahi duymak istemeyen binlerce insan olduğuna inanan biriyim.

Demirtaş neden bir anda Türkiye’nin sevilen siması haline gelmişti?

Yeni yüz, yeni siyasetçi ve yeni ses...

Hangi kanalı açsanız, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli…

Tayyip Bey’i pek ekranlarda göremedik ama… (!)

 Kılıçdaroğlu’nun da Bahçeli’nin de Erdoğan’ın da sesinden bıkan yüzlerce insan tanıyorum.

Ceyhan’dan örnek vereyim sizlere.

31 Mart seçimi, Ak Parti’nin adayı Ali Alper Boydak…

CHP’nin genç ismi Kadir Aydar…

Sizce, Boydak sadece çalışmadığı için mi kaybetti?

Aydar’ın vaatleri kadar, karizma ve genç bir isim olması, büyüledi Ceyhanlıları…

Gel gelelim, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül’e  ( Benim kadim dostumdur)

Onu hatırlamadığım gün yoktur. Adamın her tarafı faulde olsa, genç bir isim…

Geçenlerde bir yerde lafı olmuştu İslam’ın, pardon Bünül’ün

İslam’da, Muhammed ‘de bizim için çok kutsal isimlerdir. Bünül’ü de Belediye Başkan adayı olarak göreceğimiz gün olacaktır.

Adam faulleri neden yapıyor, koltuk davası mı? Sanırsınız koltuk için. Bünül hayatta koltuk için yapmaz. Herkes Koç’ların himayesine girmiş diyorlar, halt etmişler(!) Bünül asla himaye altına girmez. Koyunlar varken, Koçlarla Bünül’ün ne işi olur.  Genç adam kapı kapı geziyor. Fabrika, BOTAŞ, Emba, İş adamları… Genç Bünül yorulmak nedir bilmiyor.  Genç olmanın avantajlarını iyi değerlendiriyor…

Erol Kahraman’ın oğlu Melih Kahraman…

Siyasete henüz soyunmamış olsa da zaman zaman adından bahsettiriyor. Düşünün! Adamı soyunmadan konuşuyoruz.  Soyunsa Türkiye konuşacak. İnan geçmişteki siyasi sohbetlerden hatırlarım… 50 yaşındaki siyasetçiler kadar tecrübeli. Ne de olsa, Erol Bey’in oğlu. Yakında vizyona çıkar.

Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı İlker Önük’ün aslında kamera arkası çok kuvvetli, bir bakışta tanıyamazsınız. Mutfaktaki maharetini geçenlerde Ceyhanlılara gösterdi. Konuk manken sanırsınız, aslında o tamamen efendiliğinden.

Vatandaşlar tarafından gıptayla takibe alınan genç siyasetçilerin  sık sık gündeme geldiği dönemleri yaşıyoruz.  STK’lar da genç başkanlar olacağından kuşku duymuyorum.

Kadir gibi, Melih gibi, İlker gibi, Bünül gibi, Dinçer’ler Sezai’ler, Ahmet Rasim'ler, Rıdvan'lar daha niceleri Ceyhan’ı yönetecekler. Yeter ki gençlere fırsat verilsin…

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık