Depremden etkilenen 11 ilde kendi ev ve iş yerlerini yapmak isteyenlere hibe ve faizsiz kredi verilecek..

Depremden etkilenen 11 ilde kendi ev ve iş yerlerini yapmak isteyenlere hibe ve faizsiz kredi verilecek..
  • 17 Temmuz 2023, Pazartesi 20:53

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıtarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm" projesine başvurular bugün başlıyor. Depremden etkilenen 11 ilde kendi ev ve iş yerlerini yapmak isteyenlere hibe ve faizsiz kredi verilecek.

Projeden yararlanmak isteyenler yapım ve dönüşüm ofislerinden bilgi alıp, E- Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

Bakan Mehmet Özhaseki:

"Bu felakette yaklaşık olarak 850 bin bağımsız birim hasar gördü, yıkıldı. Yıkılanlar var onlar da hafriyat alanlarına doğru taşınıyor. Bizim yapmaya çalıştığımız öncelikle hazine arazilerinde ve rezerv alanlarda sağlam ve güvenli konutlar yapmak. Diğer taraftan ise rezerv alan eksiği olan yerlerde de yerinde dönüşümü sağlamak. Her yer de rezerv alan bulunmuyor. Bazen de vatandaşımız kendi yaşadığı yerden ayrılmak istemiyor veya hatırasında kopmak istemiyor. Merkezden uzaklaşmak istemiyor. Oralarda eğer zemin müsaitse onları da yapılaşmaya açmak istiyoruz.

SIFIR TOLERANS

Bütün şehirlerimizde deprem bölgelerimizde mikro bölgeleme dediğimiz zemin etütlerimiz tamamıyla ortaya çıktı. Yapı yasağı olan yerler belli oldu. Yasak olmayan yerlerde vatandaş kendi evini yapmak istediğinde biz ona destek olmak istiyoruz. Evini bir an önce yapması içinde bir proje başlattık. Şu anda başladı ve yüzlerce müracaat var. Vatandaş kendi evini yerinde yapmak istiyor. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans var.

HİBE VE FAİZSİZ KREDİ

Burada brüt 100 metrekare için 1 milyon lira, bunun yarısı hibe yarısı kredi. 150 metrekare ve daha büyükler için ise 1 milyon 350 bin TL'ye kadar 500 bin lirası hibe geriye kalan kredi olacak. Biz bu şekilde vatandaşlara destek olacağız. Bu kredileri geri dönüşümü 2 yıl ödemesiz sonra da 10 yıl sıfır faiz olacak. Hiç faiz olmayacak. Neredeyse aylık 3 bin lira gibi çok cüzi bedeli vatandaşlar ödeyecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık