CHP'de Kazan Kaynıyor!

CHP'de Kazan Kaynıyor!
  • 30 Mayıs 2023, Salı 11:20

Seçim sonuçları CHP'yi de ikiye böldü. Partinin bir bölümü kurultay ve genel başkan ile yönetimin değişimini isterken, diğer bir bölümü Kılıçdaroğlu'nun süreci başarıyla yönettiği, ancak yönetimde yer alan bazı isimlerin istifa etmesi gerektiği görüşünde.

Ankara'da kazan kaynarken Adana'da ise hiçbir CHP'li isim bu konuya dair şimdiye kadar renk vermedi. Daha çok Ankara'daki gelişmelere göre saflarını belirleme niyeti içindeler. 

Kılıçdaroğlu'nun, genel başkan yardımcılarından oluşan MYK'da yenilenmeye giderek kurultay taleplerini yumuşatabileceği belirtiliyor. Ancak PM toplanmadan bu yönde bir adım atması beklenmiyor.

GENEL BAŞKAN İMAMOĞLU MU OLACAK? ‘İL BAŞKANLARI DESTEKLİYOR’ İDDİASI

CHP'de kurultay 2 yılda bir gerçekleştiriliyor ancak parti, seçim nedeniyle kurultayını bir yıl erteledi. Yasal olarak 2023 yılı içinde kurultay takviminin başlaması gerekiyor. Genel merkez tarihi Mart 2024'teki yerel seçimler sonrasına bırakmak istiyor. Olağanüstü kurultay beklentisinde olanların da delegenin desteğini alması gerekiyor. Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; Milletvekili listelerinde kendine yer bulamayanlar ile 40 kadar il başkanının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği belirtiliyor.

'KILIÇDAROĞLU İSTİFALARI GERİ ÇEVİRDİ' İDDİASI

Seçimden yenilgiyle çıkan Kılıçdaroğlu, kulislerde konuşulanlara göre seçim akşamı 6'lı masa liderleriyle bir araya gelmiş, ardından ise CHP'li kurmaylarıyla seçim sonuçlarını masaya yatırmıştı. O toplantıda iddiaya göre CHP MYK üyeleri Kılıçdaroğlu'na istifalarını sunmuş ancak CHP lideri bu hamleyi "başarısızlık algısı yaratabileceği" gerekçesiyle geri çevirmişti.

İMAMOĞLU İLK AÇIKLAMASINDA ‘DEĞİŞİM’ DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun karşısındaki tek potansiyel rakip “Oğlum” diyerek bahsettiği İmamoğlu olarak belirtiliyor. İmamoğlu'nun seçim sonrasında yaptığı ilk açıklamada “Değişim” vurgusu yapması dikkat çekti. Ancak İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde karşısına çıkan siyasi yasak ile ilgili dava dosyası Yargıtay'da bekliyor. Cezanın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelebilir.

İMAMOĞLU'NDAN PEŞ PEŞE 'DEĞİŞİM' MESAJLARI

Seçimlerin hemen ardından İmamoğlu'nun vermeye başladığı "değişim" vurgulu mesajlar da dikkat çekti. İmamoğlu, 2. tur seçiminin ertesi sabahı paylaştığı video mesajla "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; 'Değişmeyen tek şey değişimdir.'" ifadelerini kullanmıştı. Akşamki programında da İmamoğlu "Keşke bugün her şey farklı olsaydı. Maalesef olmadı. O yolda şimdi daha hızlı koşacağım. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Biz o dünyaları artık değiştirmek istiyoruz" sözleriyle dikkat çekmişti. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık