CHP Delegesi, CHP Milletvekillerini Topa Tuttu

CHP Delegesi, CHP Milletvekillerini Topa Tuttu
  • 07 Eylül 2023, Perşembe 13:05

Cumhuriyet Halk Partisi Ceyhan İlçe Kongresi’nde konuşan parti delegesi Hasan Kaypak, milletvekillerini topa tuttu. Kaypak konuşurken Divan Başkanı tarafından sözü kesilerek susturulmak istendi. CHP delegesi Hasan Kaypak konuşmasına devam etti. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yerinden kalkarak divan başkanına uyarıda bulundu. Kaypak, Milletvekili Burhanettin Bulut ve diğer milletvekillerine Ankara’da yan gelip yatıyorsunuz ifadelerinde bulundu.

Delege üyesi Hasan Kaypak sözlerine şöyle devam etti: “21 yıldan beri bu ülkeyi karanlığa götüren bir iktidar var. Bunu hepimiz biliyoruz. Eğitimde, sağlıkta, demokraside, laiklikte, tarımda, ekonomide, özgürlükte, adalette artık karanlığa gömülmek üzereyiz. Bunun hepiniz farkındasınız. Buradan çıkmanın tek bir yolu var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi, mutlaka ve mutlaka bu ülkeyi sosyal demokrat insanların idare etmesidir. İşte bunun için sosyal demokrasiye gönülden bağlı olan bu Ceyhan Kongresi’nde sosyal demokrasiye hayatını adamış insanı seçmek için bugün buraya gelmiş bulunuyoruz.

Bu karanlık dönemden çıkacağız dostlar ama bu karanlık dönemden çıkmanın yolu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bizlerin elindedir. Bizler hata yapmazsak, yolumuz açıktır. Yolumuz Atatürk yoludur, yolumuz Cumhuriyet yoludur.

Cumhuriyet Halk Partisi bu delege sisteminden vazgeçmelidir. Nedir bu delege sistemi? 50 delege orda 100 delege burada. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milyon üç yüz küsur bin üyesi var. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğundan beri belli kesiminin, belli ailelerinin milletvekili olma şansı var ama dağ başında bir çobanın, bir garibanın milletvekili olma şansı yok. Öyleyse bırakın merkez yoklamasını, milletvekilini halk seçsin.  Öyle merkezde oturup masanın başında milletvekili olunmaz.

80 yaşındayım. 50 yıldır siyasetin içindeyim. Rahmetli Deniz Baykal’a dedim ki: Ben senin milletvekilin olmak istemiyorum. Ben Adana’nın, ben Türkiye’nin milletvekili olmak istiyorum. El kaldırıp indiren milletvekili olmak istemiyorum. Ben emekli öğretmenim. Param olmadığı için milletvekili olamıyorum. Ben param olmadığı için milletvekili olamıyorum” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık