Ceyhan’daki Millet İttifakı’nın meclis üyelikleri düşüyor!

Ceyhan’da Pazar günü yapılması planlanan Belediye Başkanlığı seçimindeki şaibeler nedeniyle gözler Adana Valiliğine çevrildi.

Ceyhan’daki Millet İttifakı’nın meclis üyelikleri düşüyor!
  • 04 Nisan 2020, Cumartesi 19:04

 

Pazar günü meclis üyelerinin oy kullanacağı Ceyhan Belediye Başkanlığı seçiminde, Millet İttifakı meclis üyelerinin yakınları, belediyede işe girmesi kafalarda soru işareti yaratmıştı. Seçim arifesinde yapılan bu usulsüzlük  “seçim rüşveti” olarak lanse edildi.  Ceyhan Belediyesi’nde işe başlayan, Millet İttifakı meclis üyelerinin yakınlarına ait olan belge sosyal medyadan paylaşıldı. Adana Valiliği’nce soruşturma açıldığı ve savcılığa intikal edildiği öğrenilmişti.

Belediye Kanununun 47. Maddesi açıkça ifade edilmiştir.

“Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir. Görevden uzaklaştırma kararı iki ayda bir gözden geçirilir. Devamında kamu yararı bulunmayan görevden uzaklaştırma kararı kaldırılır. Görevden uzaklaştırılanlar hakkında; kovuşturma açılmaması, kamu davasının düşmesi veya beraat kararı verilmesi, davanın genel af ile ortadan kaldırılması veya görevden düşürülmeyi gerektirmeyen bir suçla mahkûm olunması durumunda görevden uzaklaştırma kararı kaldırılır. Görevden uzaklaştırılan belediye başkanına, görevden uzak kaldığı sürece aylık ödeneğinin üçte ikisi ödenir ve bu süre içinde diğer sosyal hak ve yardımlardan yararlanmaya devam eder.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık