Ceyhan'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi

Ceyhan'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi
  • 27 Aralık 2022, Salı 21:14

Ceyhan Fırıncılar ve Unlu Maddeler Odası (CFO) ile Ceyhan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekmek, ekmek çeşitleri ve unlu mamülleri üretimi yapan işletmelerde çalışan personele “Hijyen Eğitimi” verildi. Ceyhan Ticaret Odası Meclis salonunda düzenlenen eğitim toplantısında gıda ile ilgili mevzuat, gıda hijyeni, personel hijyeni gibi konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.

CEYHANLI FIRINCILARA TEŞEKKÜR

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Kenan Kalk topaltıda yaptığı konuşmada Ceyhan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammed İslam Bünül ve Ceyhanlı fırıncılar ve personellerine hijyen kurallarına gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

BAŞKAN BÜNÜL HİJYENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Ceyhan Fırıncılar ve Unlu Maddeler Odası Başkanı Muhammed İslam Bünül, ‘‘Son yıllarda pandemiden kaynaklı, gıda sektörünün büyümesi ve farklılaşmasına bağlı olarak gıda hijyeni önem kazandı. Temiz ortamda, temiz personel ile üretilmeyen ekmek ve unlu mamulleri insan sağlığını tehlikeye düşürür. Bunun yanı sıra ürünlerin kalite özellikleri de olumsuz etkilenir. İşyeri alanı ve çalışanların temizliği ile çalışanların sağlığına dikkat edilmemesi, alet ekipman ve yüzey temizliğinin yeterince yapılmaması gıda hijyeninin bozulmasına neden olur.

Bu da insan sağlığını tehlikeye düşürdüğü gibi aynı zamanda işyerinin ekonomik kayba uğramasına da sebep olur. Tüm bunların sağlanması gıda ile temas eden ambalajların hijyeniyle de doğrudan alakalıdır. Temiz bir ambalaj, hijyenik koşullarda üretilmiş olan ürünün hijyeninin sağlanması açısından önemlidir.

Bunun için esnafımızı ve personellerimizi bilinçlendirme adına bugün burada Türkiye Fırıncılar Federasyonumuz ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında Protokolü yapılan “Hijyen Eğitimi”ni gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde Hijyen Eğitimine destek veren ve katkı sunan başta Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanımız Halil İbrahim Balcı’ya, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi nezdinde Bakanlık yetkililerimize, eğitime katılan esnaf ve personellerimize teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Toplantıda Ceyhanlı fırıncılara ve personellerine Adana İl Tarım Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Ertan Gülnar, Aysun Akçalı, Meltem Aslan İle yine Adana İl Tarımda görevli Ziraat Mühendisi Emel Arpacı Erdi hijyen ekimi verildi. Konuşmaların ve verilen hijyen eğitimin ardından eğitime katılan fırıncılar yazılı sınava tabi tutuldu.

Ceyhan'da Uyuşturucuya Geçit Yok! Ceyhan'da Uyuşturucuya Geçit Yok!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık