"CEYHAN'DA ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR"

  • 14 Aralık 2023, Perşembe 12:14

Ceyhan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Tontu, esnafın zor durumda olduğunu söyledi. Başkan Tontu şöyle konuştu: "Son bir yıl içinde alışverişlerde kart kullanımının giderek yaygınlaşmasına karşı

POS komisyon oranlarının yüzde 4'ler seviyesine çıkması esnaflarımızı zor durumda bıraktı. Bankaların artan bu komisyonlara karşı bir tedbir alması bekleniyor.

????????????????????????????????̧ ???????? ???????????????????? ????????????????̧???? ????????????????̧???????????? ????????????????????????????????!

Günümüzde esnaflarımızın POS cihazı kullanmadan ayakta kalabilmesi mümkün değil Kredi kartları toplumumuzun bir vazgeçilmezi haline geldi Esnaflarımızın çağa ayak uydurabilmesi ve vatandaşlarımızın rahatça alışveriş yapabilmesi ve piyasanın canlanması için POS komisyon oranları için yasal bir düzenleme yapılması şart oldu Son dönemde kredi kartı komisyon oranlarındaki ciddi artış ve beraberinde 45 günü geçen geri ödeme süresi nedeniyle esnaflarımız maalesef vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmeye başladı Her geçen gün artan girdi maliyetleri nedeniyle esnaflarımız zaten sıkıntılı günler yaşıyor Kullanılan POS Cihazlarının bakım onarım ve kurulum gibi maliyetleri de var Bunun üzerine bir de pos komisyon oranlarının artması esnaf ve sanatkarlarımızı zor durumda bıraktı…

Bunun sonucunda esnaf aradaki farkı müşterisine yansıtınca da vatandaşın alım gücü zaten düşük olduğu için satış yapamıyor ve iyice iş yapamaz hale geliyor Bu sebeple yüksek komisyon oranları hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımıza zarar veriyor Bu durumda yapılması gereken kredi kartı faiz oranlarına ve pos komisyon oranlarına taban tavan sınırı getirilmelidir Esnafın yükünü hafifletmek için bankalar kredi kartı komisyon oranlarını düşürmeli Kredi kartı komisyon oranlarının bu denli yükseltilmesi tüm iş yerlerine maliyetlere ve giderlere yansıyıp enflasyonu daha da tetiklemekte bu durumun önüne geçmek adına yasal bir düzenleme ile bankaların iş yerlerine uyguladığı kredi kartı komisyon oranları makul seviyeye indirilmesi gerekiyor" İfadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık