Ceyhan Muhtarlar Derneği Başkanı Eren Ulaş'a tepkiler sürüyor!

Ceyhan Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerine adaylardan çok, Muhtarlar Derneği Başkanı Eren Ulaş damga vurdu.

Ceyhan Muhtarlar Derneği Başkanı Eren Ulaş'a tepkiler sürüyor!
  • 10 Mart 2021, Çarşamba 23:40

Kent Konseyi genel kurulunda oy kullanacak muhtarların belirlenmesi için Muhtarlar Derneği Başkanı Eren Ulaş, 112 muhtara mesaj gönderdi.  Dün saat 16.00’da yapılacak seçimin duyuru mesajı, Muhtarlara 15.20 - 15.30’da yani belirleme sürecine 45 dakika kala atılması, kafalarda soru işareti yaratırken,  muhtarların önceden belirlediği iddia edilmişti. Ceyhan AK Parti eski İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül’ün Kent Konseyi seçiminde aday olduğunu henüz açıklamamasına rağmen, Bünül gündemden düşmedi. Bünül’ün, Muhtarlar Derneği Başkanı Eren Ulaş’a dayatma listesi verdiği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.  

10 ile 7 gün öncesinden yapılacak duyurunun seçime bir saat kala atıldığını, STK’lara ve muhtarlara dayatma yapıldığı öne sürüldü.

                                                                        

Ceyhan Çevretepe Muhtarı Cemal İnceyer sosyal medyadan yazdığı yorum Ceyhan gündemine bomba gibi düştü. Kent Konseyi seçimindeki skandal gelişmelere sessiz kalındığını söyleyen Muhtar İnceyer sosyal medyadan şu mesaja yer verdi: Mesajı görür görmez ben de başkanı aradım(saat 15:43)telefonu meşguldü. Bana saat 17:36 da döndü, bende meşgul olunca cevaplayamadım. Yani her şey bitmiş daha sonra arandım.(Bu mesaj formalite mesajı isimler önceden belirlendi).Ben oy kullanma meraklısı değilim. Kent Konseyini de gereksiz bulurum. Çünkü orası siyasi bir basamak olarak kullanılıyor. Rahatsız olduğumuz nokta şu: Dernek başkanının, 112 Muhtara mesaj çekip Kent Konseyinde 34 Muhtarın oy kullanacağının Muhtarlara bilgi verilmediğidir. Kendisi ile dün akşam yaptığım görüşmede bu rahatsızlığımı ilettiğimde “Dernekten istifa edebilirsin, başka dernekte kurabilirsiniz” dedi. Bu söylenecek bir söz mü? Ayrıca ”Biz 34 kişiyi belirledik tek yumruk olup bir adaya oy vereceğiz” dedi. Dernek diye tutuşmuyoruz. Bütün Muhtarlar önceden bilgilendirilseydi bu kargaşalar yaşanmazdı. Aynı durum Belediye de yaşandı. Bir Muhtarımıza, diğer Muhtarlar hiçe sayılarak Muhtarlık işleri Müdürlüğü verildi. O kişiyi de Muhtarlar seçmeliydi.(Şahsi görüşüm).

Sonuç olarak, hiçbir değeri olmayan basit bir seçim için böyle gizliliklerin yaşanması hoş değil. Kaynaştırıcı değil ayrıştırıcı oldu.” Açıklamasında bulundu.

İŞTE O LİSTE!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık