"CEYGEM TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİFİDİR"

  • 29 Kasım 2019, Cuma 16:23

Kurulduğu günden  bu güne 5500M2 kapalı alanda 10.000 in üzerinde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde Meslek edindirme  eğitimlerinde, ilk yardım eğitimlerinde, girişimcilik eğitiminde ve MYK da   belgelendirme yapan CEYGEM her yıl ikiye katlayarak faaliyetlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CEYGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ceyhan Ticaret Odası CEYGEM Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can, CEYGEM kurumsal işleyişi ve yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:

CEYGEM Ceyhan Ticaret Odasının öncülüğünde, Ceyhan’daki Meslek kuruluşları olan Ceyhan Ticaret Borsası, Ceyhan Ziraat Odası, Ceyhan Esnaf Kef. Koop.  ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortak olduğu kar amacı gütmeyen Akdeniz Bölgesinin bu yapıdaki  tek Mesleki eğitim, belgelendirme ve KOBİ geliştirme kuruluşudur.

CEYGEM, ortaklar kurulu tarafından yönetilmekte olup, TOBB’ adına yönetim kurulu üyesi Sayın Zeki Kıvanç, Ceyhan Ticaret Odası adına Şeref CAN, Ceyhan Ticaret Borsası adına Bülent Savrun, Ceyhan Ziraat Odası adına Sayın Mehmet Savaş Öztürk, Ceyhan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adına  İbrahim İkidağ, görev almakta, ve personel kadrosunda da İdari ve  Teknik İşler Müdürü Adnan Aksu, Eğitim ve İstihdam Müdürü Özlem Yetiş, İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Emel Öz görev almaktadır. TOBB MEYBEM, Ankara Sanayi Odası METES, Bursa Sanayi Odası MESYEP, Sakarya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği SESOB ve PRS belgelendirme ile işbirliği kapsamında  MYK tarafından zorunluluk kapsamına alınan 143 Meslekten 70’nin MYK sınavlarını CEYGEM yerleşkesinde yapmaktadır." diye konuştu.

CAN: "ADANA’NIN TÜM İLÇELERİNDEYİZ"

Bölgemize hizmet etmek için güçlü iş birliği oluşturduklarına dikkat çeken Can, CEYGEM’in önemine değinerek, TOBB MEYBEM, Ankara Sanayi Odası METES, Bursa Sanayi Odası MESYEB, Sakarya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği SESOB ve PRS belgelendirme ile işbirliği kapsamında  MYK tarafından zorunluluk kapsamına alınan 143 Meslekten 70’nin MYK sınavlarını CEYGEM yerleşkesinde yapmaktadır. Bu meslekler; Çelik Kaynakçı, Endüstriyel boru Montajcısı, Makine Bakım, Makine Montaj, Köprülü vinç Operatörü, Elektrik Tesisatçısı, Ahşap Kalıpçı, İskele Kurulum Elemanı, Betonarme Demircisi, İnşaat Boyacısı, Duvarcı, Betoncu gibi meslek dallarıdır Ayrıca, "Hayat Boyu Öğrenme" Kapsamında yapılan protokol ile Meslek Edindirme Eğitimleri  tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde "Mesleki Belgelendirme Eğitimleri" devam ederken  Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ağustos 2019 da yapılan protokol ile Adana'nın tüm ilçelerinde bu faaliyetlerini genişleterek sürdürmekte olduklarını dile getiren Başkan Can, CEYGEM aynı zamanda İlk Yardım Eğitim Merkezi olup zorunluluk kapsamında olan ilk yardım eğimlerini vererek  İl Sağlık Müdürlüğü onayı ile belgelendirmektedir diye konuştu.

ŞEREF CAN,"CEYGEM TÜRKİYENİN LOKOMOTİFİDİR"

CEYGEM Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can," CEYGEM projesinin bölgenin kaderini değiştirecek nitelikte olduğunu ifade ederek bundan bütün vatandaşlarımızın daha etkin yararlanması için daha çok yere ulaşma noktasında da basın mensuplarından destek isteyerek şunları ifade etti:  "Bilindiği gibi  bölgemizde başlayan gelişmeler nedeni ile nitelikli personel ihtiyacı doğmakta buna paralel olarak da personelin işe alımı için de MYK belge şartı aranmakta. Bizler bu bölgenin insanları olarak tabikide burada çalışacak personelin Adana’mız dan alınmasını istemekteyiz ancak, Adana’da ihtiyaç duyulan Personelin  MYK belgeleri olmadığı durumda firmada  personeli eğitmek için zaman kaybetmek yerine dışarıdan personel temin etmeyi tercih ediyor. Tam da bu noktada işte CEYGEM’in önemi ortaya çıkıyor. Biz CEYGEM olarak MYK’nın zorunlu kıldığı 143 meslekte belgelendirme yapmaktayız  ve bu sayede MYK belgesi olan her personel kolaylıkla işe girebilmektedir." Açıklamalarında bulundu.

Ceyhanspor bu golleri sadece İskenderun’a değil, bakın kimlere attı? Ceyhanspor bu golleri sadece İskenderun’a değil, bakın kimlere attı?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık