AK Partili Dağlı; “Adana, İstiklalin ilham kaynağı oldu

AK Partili Dağlı; “Adana, İstiklalin ilham kaynağı oldu
  • 04 Ocak 2021, Pazartesi 14:56

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Dağlı, mesajında Kurtuluş Savaşı’na ilham kaynağı olan şehrin Adana olduğunu belirterek, “Adanalıların işgal güçlerine karşı bir asır önce gösterdiği tavır bağımsız Türkiye’ye temel teşkil etti” dedi.

Mustafa Kemal Paşa’nın henüz Samsun’a çıkmadan 7 ay önce kurtuluşun tüm planlarını Adana’da yaptığını belirten Milletvekili Dağlı, “Suriye’den dönen Atatürk, Adanalıların cesaret ve vatan sevgisi karşısında hayranlığını gizleyemedi. Onlara çok kısa süre sonra başlayacak işgal için hazırlıklı olmalarını belirterek, neler yapmaları gerektiğini anlattı. Adanalılar gerek ovada gerekse Toroslar’da işgal güçlerine karşı kahramanca savaştı. Bölgemiz yokluklar içerisinde destan yazılarak düşman işgalinden kurtarıldı.
Bu başarı Ankara’da yeni kurulan Büyük Millet Meclisi’nin avantajı oldu. Meclis, Adana’nın zaferi ve esir aldığı Fransız askerleri sayesinde ilk uluslararası anlaşmasını Fransa’yla yaptı. Bu gelişme yeni kurulan Türkiye’nin tanınmasında en büyük adım oldu” dedi.
Atatürk’ün ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözlerini hatırlatan Dağlı, “Kurtuluş Savaşımızın güney cephesinde şehit olmuş, yararlılık göstermiş tüm geçmişlerimizi rahmetle anıyorum. Atatürk’ün arkadaşlarıyla çıktığı istiklal mücadelesine ilham olacak kadar cesur, vatansever hemşehrilerimle gurur duyuyorum.
Canlarını verdiler ve bize güzel bir vatan bıraktılar. Son işgal askerinin de Çukurova’yı terk ettiği 5 Ocak 1922’de göndere çekilen bayrağımız asla inmeyecek.

Hepimiz görevlerimiz süresince şehitlerimize layık olarak bu vatana hizmet vermeye devam edeceğiz. Adana’mızın Kurtuluş Bayramının 99’uncu yılını yürekten kutluyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık