Ceyhan’da AK Parti İlçe Başkanlığı sürecinde yaşanan belirsizlik, parti içindeki farklı görüşlerin uzlaşıya dönüşmemesi nedeniyle daha da derinleşti. Milletvekilleri, il başkanı ve Adana siyasetinde etkili bazı isimlerin adaylar üzerinde görüş beyan etmesine rağmen, ortak bir isim etrafında uzlaşma sağlanamadı.
Edinilen bilgilere göre, sürece dair farklı kanatlardan gelen öneriler ve değerlendirmeler, teşkilat içinde birliği sağlamaya yetmedi. Milletvekili düzeyinde yapılan görüş beyanları ile il başkanının yaklaşımı, sahadaki dengeyi netleştirmek yerine karmaşayı arttırdı.
Adana’da siyasi ağırlığı bulunan önemli isimlerin de adaylar hakkında görüş bildirmesine karşın, bu temaslardan somut bir sonuç çıkmadı. Taraflar arasındaki ayrışma devam ederken, Genel Merkez’in henüz net bir karar vermemesi, belirsizliği daha da büyüttü.
Parti kulislerinde, “Herkes konuştu ama kimse süreci bağlayamadı” yorumları yapılırken, yaşanan tablo teşkilat içinde kargaşaya neden oldu. İlçe başkanlığının nasıl belirleneceği ve sürecin nasıl sonuçlanacağına dair netlik oluşmadı.
Uzayan belirsizlik, hem parti tabanında hem de teşkilat mensupları arasında rahatsızlık yaratırken, gözler AK Parti Genel Merkezi’nden gelecek olası bir müdahaleye çevrildi. Ceyhan’da düğümün ne zaman çözüleceği ise belirsizliğini koruyorr.
0
0
0
0
0
0