AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Yeşil Hodri Meydan'da Konuştu!

AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Yeşil Hodri Meydan'da Konuştu!
  • 08 Mayıs 2024, Çarşamba 16:15

AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Yeşil sessizliğini bozarak Tam Adana TV'de yayınlanan Ersin Sucu'nun hazırlayıp sunduğu Hodri Meydan'a konuk oldu. 

Gazeteci Ersin Sucu'nun sorularına yanıt veren Süleyman Yeşil çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Yeşil şöyle konuştu;

"Hatalarımızı giderme noktasında daha fazla çalışacağız."

Birden fazla olumsuz etkenlerin birleştiği bir seçimle karşı karşıya kaldık. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; AK Parti Demokrasi tarihinin belki de en demokratik, en seçim sonuçlarına saygı duyan partisidir, diyebiliriz. Biz seçmenin vermiş olduğu mesajı da aldık. Biz seçmenimizin kararına sonuna kadar saygılıyız da. Biz bu konuda satın başkanımızın bize açmış olduğu düsturdan ilerleyerek seçmenimizin kararına sonuna kadar saygı duymayı sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Bu nedenle bizim partimizde asla seçmene kırgınlık, kızgınlık yok. Herhangi bir ders verme durumu yok. Biz vatandaşımıza karşı, seçmenimize karşı verdikleri karara saygı duyarak, bundan sonraki süreçte eksikliklerimizi, hatalarımızı giderme noktasında daha fazla çalışacağız, daha fazla emek edeceğiz.

Bireysel manada konuşmaya ya da seçim sonuçlarının tamamını bir kişi üzerinde toplamaya kalkarsak biz burda hata yapmış oluruz. Doğru bir çıkarımda bulunmuş olmayız. Bu nedenle bizler tabiki genel anlamda yapılmış hataları, belki de eksiklikleri, çalışmalarımızdaki eksiklikleri gördük. Özümsedik. Yapmamız gereken çalışmaları, yapmamamız gereken çalışmaları, az yaptığımız varsa bunları, fazla yaptığımız varsa bunları, bu çalışmaların tamamını özümseyip kendi aramızda teşkilatlarımızla sürekli toplantı içerisinde bulunduk. Hem üst mertebedeki sayın büyüklerimizle, hem de birlikte yol aldığımız şehrimizdeki siyasetçi arkadaşlarımızla tabiki sık sık değerlendirmesini yaptık. Ama burada az önce söylediğim gibi seçim sonuçlarını tamamen şundan dolayı gerçekleşmiştir ya da şu kişilerden dolayı gerçekleşmiştir dersek gerçekten hem o arkadaşlara haksızlık yapmış oluruz. Hem de biz doğru bir çıkarım yapmış olmayız.

"Kimseyi kırmadan dökmeden bir seçim çalışması yürütmeye çalıştık."

Süreçte ufak tefek sorunlar yaşanması normal. Çünkü uzun soluklu bir maratondan bahsediyoruz. Kısa soluklu bir çalışma değil bu. Aylar öncesinde başlayıp seçim sürecinde de zirveye, doruklara ulaşmış bir çalışmadan bahsediyoruz. E bu süreçte tabiki eksiklikler, yanlış anlaşılmalar, hatalar ,kişisel yanlışlıklar olmuş olabilir. Önemli olan bunu kendi içerisinde absorbe edip bu hataları kendi içerisinde telafi edebilmek. Biz de bu noktada başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü bazi arkadaşlarımızın hataları yanlışları olmuştur. Bunu çok fazla dışarıya yansıtmadan kendi aramızda halletmeye çalıştık. Ne kadar hallettik ne kadar halledilmedi bunun kararını biz vatandaşımıza bırakıyoruz ama dediğimiz gibi biz kendi içerimizde saygı,sevgi ve muhabbet çerçevesinde, kimseyi kırmadan dökmeden bir seçim çalışması yürütmeye çalıştık.

"Tüm arkadaşlarımızın asıl gayesi Ceyhan'a hizmet etmekti."

Rehavete kapıldığımıza inanmıyorum. Çünkü biz son ana kadar seçim çalışmalarına elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce çalışmalarımızı sürdürmeye devam ettik. Ama tabiki kimse kazanacağını düşünerek bir seçim çalışması içersine girmez. Uzun soluklu bir maratondan bahsediyoruz ve herkes kazanmak ümidiyle seçim çalışmalarını yürütür. Ama birileri daha fazla birileri daha eksik yürütür. Ya da birileri kendini seçmene daha iyi anlatır. Birileri daha az anlatabilir. Ama sonuç olarak herkes elinin geldiği, dilinin döndüğüce çalışmalarını yürüttü. Ben bu nedenle tüm teşkilattaki çalışma arkadaşlarıma, koordinasyonları beraber yürüttüğümüz ekip arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Burda tüm arkadaşlarımızın asıl gayesi Ceyhan'a hizmet etmekti. Ben bu arkadaşlarla yola çıktım. Perde arkasındaki gerçek niyetlerini de bildiğim için gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. Benim ekibimin ve çalışma arkadaşlarımın tek gayesi bu şehire hizmet etmek ve daha yaşanılabilir bir Ceyhan ortaya çıkarma ülküsüydü.

"Bu çıkarımları elde etmek için belli bir zamana ihtiyacımız vardı."

Biz hem siyasi büyüklerimizle birlikte hem bölge sorumlularımızla, il başkanımızla, ilçe başkanlığındaki arkadaşlarımızla, kendi ekibim ve çalışma arkadaşlarımızla bir muhakeme içerisindeydik. Seçim sürecinin ve sonucunun analizlerini yürütüp, nerde ne gibi sorunlar olduğunu çözümleme noktasında belli bir sürecin geçmesi gerekmekte. Bu çıkarımları elde etmek için belli bir zamana ihtiyacımız vardı. Biz de artık bu değerlendirlermelerimizin neticesinde sessizliğimizi bozduk demeyelim. Artı ve eksileri masaya yatırdık diyelim. 

"CHP'li madur arkadaşların hakkını savunmakta AK Partililere kalmış."

CHP'li belediyeden devralan bir CHP'li belediye başkanı. Bu nedenle çalışan arkadaşlarında hemen hemen bir çoğunun CHP'li olduğunu düşünürsek biz bu noktada aslında ilk önce CHP'li siyasetçilerden bir açıklama beklerdik. Çünkü kendi partilerinin yoğunlukta olduğu madur arkadaşların haklarının da kendileri tarafından savunulması gerektiğini ben kendi şahsım adına öyle düşünüyorum. Baktık onlardan öyle bir atılım görmüyoruz biz de dedikki CHP'li madur arkadaşların hakkını savunmakta AK Partililere kalmış dedik ve bu nedenle biz de artık bu noktada sessizliğinmizi bozma kararı aldık. İşçi arkadaşlarımız bayram arefesinde işten çıkarıldılar. Biz vatandaş ve toplum olarak milli ve dini değerlere ne kadar sahip çıktığımızı hepimiz biliyoruz. Bu nedenle biz Ramazan Bayramı arefesinde 300 kişilik işçi arkadaşın çıkarılması noktasında büyük bir mağduriyet oluşturulduğunun farkındayız.

"Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeme düsturunu biz Cumhurbaşkanımızdan gördük."

Neden gittiler sorusuna giden arkadaşlar cevap verebilir. Bizim de görüştüğümüz insanlar oldu. Onlarında talep ve istikleri oldu. Kendi cephemizden cevap verecek olursam bizim herkesin talep ve isteklerini karşılamamız mümkün değil. Biz seçim sürecinden bu yana yapamayacağımız şeyleri insanlara vatte bulunmayacağız dedik. O nedenle biz herkese yapabileceğimiz tarzda söylemler gerçekleştirdik. Belki de bazılarının hoşuna gitmemiş olabilir. Ya da beklentilerini karşılamamış olabilir. Bizim de bu noktada transferler noktasında görüşmelerimiz olmuştur. İstek ve talep noktasında netice veremediğini söylemek istiyorum. Biz yola çıkacağımız arkadaşlarımızı belirlerken öncelikle bizim icimizde yetişmiş, bizim teşkilatımıza emek sarfetmiş arkadaşları ön plana çıkarma kaygısı güttük. Çünkü biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle gördük. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeme düsturunu biz Cumhurbaşkanımızdan gördük.

"MHP'li arkadaşlar sürecin en başından bu yana hep yanımızda bulundular."

Cumhur İttifakı yani AK Parti'nin ve MHP'nin oluşturmuş olduğu bu ittifak çıkar ve menfaat üzerine kurulu bir ittifak asla olmadı. Bu ittifak milli ve manevi değerler üzerine kurulu ve ülke menfaatleri için kurulmus bir ittifak oldu. Bu nedenle şunu söylersem haksızlık etmiş olurum. MHP'li kardeşlerimiz Adana ve Ceyhan'da MHP'li aday olmadığı için kırılganlık yaptı. Yeterince çalışmadı diye bir söylem haksızlık olacağı için beni üzer. MHP'li arkadaşlar sürecin en başından bu yana hep yanımızda bulundular. Ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştılar. Bu zamana kadar kişiler manasında ufak tefek sorunlar olmuş olabilir. Bu noktada kendilerince kırılganlık göstermiş olabilirler. Ama bu asla hiçbir zaman bir parti politikası ve ittifak politikası haline gelmedi ve ittifakımıza zarar verecek ya da seçim sonuçlarının olumsuz neticelenmesi noktasında sıkıntı çıkarabilecek bir boyutta asla değildi. Her partide her seçimde olduğu gibi küçük ayrışmalar aday olmama noktasında olmuş olabilir. Biz bunları göz ardı ediyoruz. Biz gerçekten MHP'nin bu süreçte bizlere vermiş olduğu desteği her zaman takdir ettik. 

"Ceyhan'ın hayrına ve menfaatine olan tüm projelerin hem destekçisiyiz hem de takipçisiyiz."

Biz adayımızla bu sürece başladığımızdan seçim sonuna kadar Ceyhan'ın menfaatine olabilecek, Ceyhan'ı yaşanabilecek bir kent olması için proje noktasında boş zaman geçirdiğimizi düşünmüyorum. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın desteği ile Ceyhan'ı Ceyhan yapacak projelere imza atma noktasında ciddi bir şekilde çalışmalarımızı yürütmüştük. Hemşehirlilerimiz ve seçmenlerimiz bizlere bu noktada yetki vermediler ve onlara sonuna kadar saygı duyuyoruz. Ceyhan Belediyesi'nin çalışması noktasında bizler yerel belediyecilikte muhalif bir parti olarak sonuna kadar gözlemlerimizi ve incelemeleri kızı de sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Ceyhan'ın menfaatine ne varsa parti ayrımı gözetmeden her zaman Ceyhan'ın menfaatine olan projelerin arkasında bulunacağımızı kıymetli meclis üyelerimiz meclis toplantısında da deklara ettiler. Bizler de sizlerin huzurunda tekrar dile getirmek istiyoruz. Biz iktidarın temsilcisi olarak ve devletin tüm yetkili organlarıyla Ceyhan'ın hayrına ve menfaatine olan tüm projelerin hem destekçisiyiz hem de takipçisiyiz." İfadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık