"Adana'nın Potansiyeli Çok Yüksek"

  • 07 Kasım 2023, Salı 9:30

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve komisyon üyeleri, AOSB’de, ilgililerle istişarede bulundu.

ÇEVRECİ YAKLAŞIMLAR

Doğaya ve çevreye saygılı yönetim anlayışından da söz eden Akpınar, dünya standartlarında Atıksu Arıtma ve Kullanma Suyu tesislerine sahip olduklarını bildirdi. Akpınar, Atıksu Arıtma Tesisinin atığı olan arıtma çamurunun kurutma-yakma veya piroliz yöntemleri ile küle çevrilmesi ve elektrik veya buhar eldesi amacıyla Çamur Yakma Tesisi kurulmasının da projeleri arasında yer aldığını kaydetti. 

Akpınar’ın sunumunun ardından Komisyon Başkanı Varank, sanayicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Oldukça verimli geçen toplantının ardından beraberindeki heyet ile AOSB firmalarından Ceytech Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Beyaz Kağıt ve Hijyen Ürünleri, Temizlik İnşaat, A.Ş fabrikalarında incelemelerde bulunan Varank, özel yapım bir motosiklete binip tur atan Varank, forklift de sürdü.

HUNUTLU TERMİK SANTRALİNDE İNCELEME

Komisyon Başkanı Varank ve komisyon üyeleri, Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki Hunutlu Termik Santrali'nde de incelemede bulundu.

Komisyon Başkanı Varank ve beraberindekiler, santral binasında düzenlenen brifing toplantısında, Türk şirketi EMBA Elektrik Üretim AŞ Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Mete Bülgün ve santral müdürü Qingbin Zhang'dan bilgi aldı.

Yumurtalık Kaymakamı Adil Nas, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara’nın da yer aldığı toplantının ardından Komisyon Başkanı Varank ve beraberindekiler sahada incelemede bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık