Adana'nın göbeğinde Suriyelilere ait 7 katlı kaçak hastaneye baskın!

Adana'nın göbeğinde Suriyelilere ait 7 katlı kaçak hastaneye baskın!
  • 14 Ağustos 2023, Pazartesi 16:00

Adana'da Polis Seyhan İlçesi'ne bağlı Obalar caddesinde daha önce AVM olan 7 katlı binanın kaçak hastaneye dönüştürüldüğünü, burada Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti verildiği belirlendi.

Düzenlenen operasyonda herhangi dipoma ya da tıp eğitimi olmadan doktorluk yapan 3 kişi suçüstü yakalandı. Hakkında insan hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde ilaç yapma ve satma suçundan işlem yapılan zanlılar, savcılık tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Binada yüzlerce kan tüpü, anestezi ilacı, enjektör, test kiti gibi malzemeler bulundu; kasadaki 21 bin liraya el konuldu.

Her katında ayrı sağlık hizmeti verilen sözde hastanede yasadışı kürtaj, gebelik testi, ultrasonla doğum kontrolünün yanı sıra şeker ölümü, kan tahliliyle birlikte basit cerrahi işlemlerin yapıldığı tespit edildi. 

Hastanenin ruhsatının ölen bir Türk hekime ait olduğu ancak doktorun ölmesine rağmen Dr. Hussam Alkashto'nun hastaneyi işlettiği ancak yanındaki kişilerin sağlık çalışanı olmadığını bildirdi. Mühürlenmeyen binaya Suriyeli kadınların, gelip gitmeye devam ettiği görüldü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık