Adana’da Depremzedeler Dernekleşti

Adana’da Depremzedeler Dernekleşti
  • 31 Mayıs 2023, Çarşamba 11:41

ADANA'da, depremlerde yakınlarını kaybedenler, yaşadıkları acıyı umuda dönüştürüp, kısa adı 'DEPDER' olan 'Depremzedelere Yardım ve Dayanışma Derneği'ni kurdu.
6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana'da 13 bina yıkıldı, 418 kişi hayatını kaybetti.  Avukat Nazan Akça Subaşı da Adana'nın merkez ilçesi Çukurova'ya bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde yıkılan, 14 katlı İhsan Bayram Apartmanı'nda, gelinleri Emine Akça ile yeğenleri Mehmet (6) ve Metehan (3) Akça'yı kaybetti. Subaşı, apartmanın yıkılmasındaki ihmali araştırıp, dava için gerekli delilleri toplarken, yeni acılara tanıklık etti ve kendisi gibi yakınlarını kaybeden depremzedelerle tanıştı. Depremin buluşturduğu farklı meslek gruplarından kişiler, kendileriyle aynı durumdaki insanlara yardım etmek için kısa adı 'DEPDER' olan 'Depremzedelere Yardım ve Dayanışma Derneği'ni kurdu.

'DEPREMZEDELERİN SESİ OLACAĞIZ'

Derneğin kurucu başkanı olan avukat Nazan Akça Subaşı, "Bu derneği, depremzedelerin sesi olmak, onları unutturmamak için kurduk. Depremzedelere başta hukuki olmak üzere maddi, manevi ve psikolojik destek vermek için böylesi bir oluşuma gittik. Amaçlarımızdan biri de kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, depreme dayanıklı binaların inşa edilmesini sağlamak ve başkalarının da bizimle aynı acıyı yaşamalarının önüne geçmek" dedi.

DAVALARDA HUKUKİ DESTEK VERECEĞİZ'

Subaşı, verdiği bilgilerde, "Kurucularımızın tamamı depremzede. Son yaşanan depremlerde yakınlarını, hem de mallarını kaybetmiş insanlar. Depremde yaşadığımız acıları bir umuda dönüştürülebilmek için güçlerimizi birleştirip bu derneği kurduk. Adana'da depremde yıkılan 13 bina var. Bu binalarla ilgili olarak yürütülen soruşturma ve açılacak davalarda depremzedelere hukuki destek verip, onların maddi ve manevi olarak yanında olacağız" ifadesini kullandı. (DHA)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık