Adana Barosu Tepki Gösterdi!

Adana Barosu Tepki Gösterdi!
  • 24 Mayıs 2024, Cuma 9:48

 Adana Barosu Sokak hayvanlarının 30 gün içerisinde sahiplenilmemesi halinde katledilmesine yönelik yasa tasarısını tepki gösterdi.

Açıklama şöyle: 

"Son günlerde sokak hayvanlarının toplanacağı ve bir süre sahiplendirilmeye çalışılacağı; sahiplendirilemeyen hayvanların da "uyutma" adı altında öldürüleceği konusunda bir yasa çalışmasının yapıldığı kamuoyuna yansımıştır.

Bu yasanın meclisten geçmesi halinde çok sayıda sokak hayvanı katledilecektir. Bu da Türkiye tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir hayvan katliamına yol açacaktır.

Doğal yaşamın bir parçası olan hayvanların "uyutulma" adı altında katledilmesi kabul edilemez. Sokak hayvanlarının sayısının artışı çok büyük bir sorun teşkil ediyorsa bu sorunun çözümü öldürmek değil kısırlaştırılarak doğal ortamlarına bırakılmasıdır.

Hayvanların yaşam hakkını yok sayan bir yasa düşüncesi hukuka aykırı olup vicdanları da yaralamaktadır.

Adana Barosu olarak yapılması planlanan yasal düzenlemeye karşı duracağımızı, hayatımızın bir parçası olan tüm canlıların yaşam hakkının korunması adına her türlü hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi ve tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşırız."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık