Adana Adayının Açıklanması 2024’e Kaldı

Adana Adayının Açıklanması 2024’e Kaldı
  • 25 Aralık 2023, Pazartesi 10:11

AK Parti ve MHP, 2019 yerel seçim işbirliğini bu seçimde genişletme kararı almıştı. 30 büyükşehirin tamamında ortak aday ile seçime girecek olan Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti ve MHP, 51 ilin 29'nda ortak aday ile 22 ilde ise ayrı adaylarla seçime girecek.

Yeni yılla birlikte seçim takviminin işlemesiyle AK Parti'nin kendi takvimi de hızla hayata geçirilecek. 15 Ocak'ta Ankara Spor Salonunda aday tanıtım toplantısı ile birlikte seçim beyannamesinin de açıklanması planlanıyor. Böylece 27 Aralık olarak tahmin edilen Adana BŞB Başkan adayının açıklanma tarihi Ocak ayına kaldı. 

Büyükşehirlerin 28'inde AK Parti'nin Mersin ve Manisa Büyükşehir Belediyelerinde MHP'nin adayı desteklenecek. Ortak aday çıkarılacak 29 il belediyesinde 5 ilde MHP'nin, 24 ilde ise AK Partinin adayı çıkarılacak. Böylece AK Parti 74 ilde aday çıkarmış olacak.

EN ÖNCE İSTANBUL AÇIKLANACAK

AK Parti'nin önümüzdeki günlerde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlemeyi planladığı programda Cumhur İttifakı'nın İstanbul büyükşehir belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor. İlçe belediye başkan adaylarının ise daha sonra açıklanması öngörülüyor.

Aday belirleme toplantıları kapsamında 15 büyükşehir için özel çalışma yapan AK Parti'nin bu çalışmaları devam ettirip ettirmeyeceği illerin ihtiyaçlarına göre şekillenecek.

Bu hafta aday belirleme çalışmalarına yoğunlaşması beklenen Erdoğan'ın, bu zamana kadar yapılan tüm çalışmaları değerlendirerek, aday isimlerine yönelik mesai harcaması planlanıyor.

CHP'li Belediyelere Yas Uyarısı! CHP'li Belediyelere Yas Uyarısı!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık