ABD, Adana Konsolosluğunu Kapattı

ABD, Adana Konsolosluğunu Kapattı
  • 18 Ekim 2023, Çarşamba 23:02

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı hava saldırısında en az 471 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından protestolar sürüyor. ABD Büyükelçiliği, Adana Konsolosluğu'nun bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Dünya genelinde süren protestolar nedeniyle ABD Büyükelçiliği, Adana Konsolosluğu'nun bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Büyükelçilik vatandaşlarına yönelik uyarılarda da bulundu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Türkiye genelinde İsrail ve Gazze'deki olaylarla ilgili büyük gösterilerin yapılması bekleniyor. Barışçıl olması amaçlananlar da dahil olmak üzere herhangi bir toplantı şiddete dönüşebilir. Protesto faaliyetleri polis varlığının artmasına, yolların kapatılmasına ve trafikte aksamalara neden olabilir.

ABD'nin Adana Konsolosluğu bir sonraki duyuruya kadar halka kapalı kalacaktır. ABD vatandaşları Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ndeki randevularını yeniden planlayabilirler."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık